De waarheid is hard!

GroenLinks

GroenLinks-wethouder stapt op na aanhouding en bespugen agenten: ‘Ik bied mijn excuses aan’

Jorrit Nuijens, de GroenLinks-wethouder en locoburgemeester van Diemen die gisteravond voor het Amsterdamse stadhuis werd opgepakt voor het verstoren van de openbare orde, stapt op als wethouder. Dat heeft GroenLinks Diemen zojuist bekendgemaakt. Nuijens raakte ernstig in opspraak nadat er beelden van zijn arrestatie circuleerden op internet. Daarop was te zien dat hij tekeerging tegen een groepje agenten. Later bleek hij een flesje met vermoedelijk GHB bij zich te hebben.

Bron: https://www.ad.nl/binnenland/groenlinks-wethouder-stapt-op-na-aanhouding-en-bespugen-agenten-ik-bied-mijn-excuses-aan-br~a865df14

GroenLinks-Kamerlid wist van wangedrag Britse Oxfam-medewerkers

Tom van der Lee van GroenLinks zat voor zijn Kamerlidmaatschap in de Nederlandse tak van Oxfam ANP

Het GroenLinks-Kamerlid Van der Lee heeft als directielid van Oxfam Novib informatie gekregen over ernstig wangedrag van medewerkers van de Britse afdeling van de internationale hulporganisatie.

Van der Lee bevestigt berichten in verschillende media dat hij in 2012 "in algemene zin" op de hoogte was gesteld van wangedrag. Hij was in die tijd binnen de directie verantwoordelijk voor de campagnes.

Seksfeesten

"Het was niet zo dat ik alles wist", zegt Van der Lee desgevraagd. Onlangs werd bekend dat Britse Oxfam-medewerkers in 2011 tijdens een humanitaire missie in Haïti seksfeesten hebben gehouden waarbij mogelijk minderjarige prostituees aanwezig waren.

De vierkoppige Nederlandse directie kreeg vanuit Groot-Brittannië te horen dat medewerkers zich misdragen hadden en waren ontslagen. "In de directievergadering vroegen we ons af hoe we er mee om moesten gaan", zegt Van der Lee.

Er is toen besloten om de Britse collega's om opheldering te vragen en de informatie te delen met de Rekenkamer, het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Samenwerkende Hulp Organisaties.

Excuus

Van der Lee vindt dat Oxfam Novib als organisatie in gebreke is gebleven door niet meteen de aard van het wangedrag naar buiten te brengen. Daar voelt hij zich als oud-directielid medeverantwoordelijk voor en hij betreurt het dan ook dat hij destijds niet heeft doorgevraagd. "Het is heel erg wat er is gebeurd. Vooral voor de slachtoffers. Ik bied hen persoonlijk mijn excuus aan."

Het voormalige directielid van Oxfam Novib dacht aanvankelijk dat het om verdwenen geld zou gaan. Er was veel geld opgehaald bij de Giro 555-actie voor het door een aardbeving getroffen Haïti. "Ik dacht: als het maar geen fraude is."

Betrokken

Van der Lee heeft daarna niets meer gehoord over de ware aard van het ernstige wangedrag, omdat hij niet meer betrokken was bij het onderwerp. "Ik heb het uiteindelijke rapport niet gezien. Ik wist het niet."

Na het bekend worden van het seksschandaal heeft Van der Lee meteen GroenLinks-leider Klaver op de hoogte gesteld van de weinig gedetailleerde informatie die hij had over de affaire.

bron: https://nos.nl/artikel/2220106-groenlinks-kamerlid-wist-van-wangedrag-britse-oxfam-medewerkers.html

Woordvoerder GroenLinks ontslagen na melding over aanranden stagiaire

Een woordvoerder van GroenLinks is door de partij op straat gezet nadat een stagiaire melding had gemaakt van aanranding. De man zou haar na het kerstfeest van afgelopen december tegen haar wil hebben proberen te zoenen en betasten. GroenLinks spreekt van een 'ernstig incident'.

In een uitspraak van de kantonrechter in Den Haag over het ontslag van de woordvoerder, wordt uitvoerig geciteerd uit een bericht dat GroenLinks naar de medewerker stuurde. Daarin staat te lezen dat de stagiaire na afloop van het kerstfeest van de partij met meerdere collega's, waaronder de woordvoerder, nog wat ging drinken in Den Haag.

'In goed vertrouwen'

Toen de stagiaire naar huis wilde gaan, bleek dat er geen treinen meer reden. Daarop bood de inmiddels ontslagen woordvoerder aan dat zij wel bij hem kon logeren en de stagiaire zou 'in goed vertrouwen' met hem mee zijn gegaan.

Onderweg naar huis heeft de woordvoerder de vrouw 'meerdere keren proberen te zoenen en aan te raken'. Ondanks dat de vrouw meteen duidelijk maakte dat zij dat niet wilde, zou de man zijn blijven aandringen.

'Aan haar lot overgelaten'

"De stagiaire raakte daardoor in paniek en voelde zich angstig. Naar toen bleek was ze haar tas kwijtgeraakt", staat in de geciteerde brief te lezen. Op een gegeven moment zou de woordvoerder zijn weggegaan en heeft hij de stagiaire 'midden in Den Haag, wetende dat zij niet meer naar huis kon komen, aan haar

Toen de man al weg was zou de stagiare hem nog een app gestuurd hebben met de vraag of hij 'echt van plan was haar in de steek te latenʼ. Daarop zou de woordvoerder geantwoord hebben met teksten als ʼik wil alleen jou, ik wil je nuʼ. Ook dat laatste neemt GroenLinks haar oud-medewerker kwalijk, zo staat in de brief te lezen.

In een verklaring bevestigt de partij dat er sprake is van een 'ernstig incident'. Volgens de partij heeft vanaf het begin 'het belang van het slachtoffer voorop gestaan'.

Toch hebben ze de woordvoerder niet direct ontslagen naar aanleiding van het incident. "Aanvankelijk werd er een traject gestart waar een officiële waarschuwing onderdeel van uitmaakte. Daarnaast werd de medewerker gesommeerd in gesprek te gaan met een arboarts, in therapie te gaan en een gesprek aan te gaan met het slachtoffer om zijn excuses aan te bieden. Tot die tijd zou hij niet terug mogen komen naar de fractie. Al snel werd besloten dat dit niet voldoende was. Daarom heeft de organisatie besloten de medewerker te ontslaan."

 

12 juli 2017 — 09:58

Trapduw Airbnb: Pandeigenaresse blijkt prominent lid GroenLinks

De pandeigenaresse van de Airbnb in Amsterdam, waar een Zuid-Afrikaanse vrouw van de trap werd geduwd, is een prominent lid van GroenLinks.

Dat zou blijken uit een rondvraag bij de buren van het Airbnbpand door de Telegraaf. De buren laten de krant weten ‘onthutst’ te zijn door de beschuldigingen van racisme aan het adres van de pandeigenaar.

‘Anita, bel een ambulance’

Het zou gaan om Anita de Horde (40) die jarenlang in de Kamer zat voor GroenLinks. Gijs D., de verdachte die de vrouw duwde in het filmpje, zegt daarin dat ‘Anita’ een ambulance moet bellen, wanneer de Afrikaanse vrouw onderaan de trap ligt.

Het incident van afgelopen zondag haalde de internationale pers toen fotografe Zanele Muholi de Airbnb-houders beschuldigde van racisme. “Maar dat kan gewoon niet waar zijn. Het zijn juist heel betrokken buren”, aldus een omwonende in de Amsterdamse Potgiersstraat, waar de Airbnb ligt.

Frustraties liepen op

“Het was hoogstwaarschijnlijk het gevolg van frustratie. Ik heb gehoord dat de huurders geen haast maakten om te vertrekken terwijl de uitchecktijd al meer dan een uur was verstreken”, laat een onderbuurvrouw weten, die bovendien last had van geluidsoverlast door de vier Afrikaanse vrouwen.

Gijs D. en de Horde zouden het pand officieel samen bewonen. Het profiel van de twee is door Airbnb op zwart gezet. “We zullen de hardste maatregelen nemen die we kunnen tegen zulk weerzinwekkend gedrag”, liet het Amerikaanse bedrijf weten in een verklaring.

GroenLinks, PvdA, VVD, Kuzu/Ozturk stemmen TEGEN motie kindhuwelijken

 

Man man man. Soms moet je je schamen om Nederlander te zijn. En nee, dan hebben we het niet over de dramatische uitschakeling van Oranje voor het EK2016. Neen. We hebben het over ons parlement. De Tweede Kamer. Daar zitten dus partijen in die kindhuwelijken GOEDKEUREN.

Jawel. GroenLinks, VVD, PvdA, Kuzu/Ozturk; allemaal stemden ze tegen de motie van CDA-kamerlid Pieter Omzigt om kindhuwelijken te laten ontbinden. Zo’n kindhuwelijk, een 56-jarige salafistische baardman met een 13-jarig strak vagijntje? Geen enkel probleem voor Jesse Klaver, Stef Blok en Diederik Samson. En Joris Demmink zag dat het goed was. Doen we nog even de tekst van de motie, opdat daar geen misverstand over kan bestaan:

DE KAMER,

GEHOORD DE BERAADSLAGING,

OVERWEGENDE DAT KINDHUWELIJKEN ONACCEPTABEL ZIJN EN VOLSTREKT IN TEGENSPRAAK MET DE NEDERLANDSE RECHTSSTAAT;

VERZOEKT DE REGERING, TOT DE INWERKINGTREDING VAN HET DOOR DE EERSTE KAMER AANGENOMEN WETSVOORSTEL MAXIMAAL GEBRUIK TE MAKEN VAN DE MOGELIJKHEDEN OM GESLOTEN KINDHUWELIJKEN NIETIG TE VERKLAREN EN DE KAMER TE RAPPORTEREN OVER HET AANTAL GEVALLEN WAARIN DIT IS GELUKT,

EN GAAT OVER TOT DE ORDE VAN DE DAG

Niets aan toe te voegen, maar de vertaling van dit voorstel is: over een paar weken treedt de wet tegen kindhuwelijken in werking, maar kabinet, alsjeblieft doe er tot die tijd ook wat aan. Nietig verklaren, de huwelijken van die tienerbatsers. Maar nee, dankzij VVD, PvdA, GroenLinks en Kuzu/Ozturk (we kunnen he tniet vaak genoeg zeggen) is seks met kindbruidjes is geen enkel probleem in de Nederlandse AZC’s. Dat u het even weet. Voorzitter, dit Parlement is een nepParlement. Stelletje smeerlappen.

Bron: http://stopdebankiers.eu/groenlinks-pvda-vvd-kuzuozturk-stemmen-tegen-motie-kindhuwelijken/

GroenLinks-wethouder tipte Milieu-Offensief over arrestatie Volkert

door Harrie Nijen Twilhaar WAGENINGEN - De Wageningse wethouder Jack Bogers (GroenLinks) heeft enkele uren na de moord op Pim Fortuyn in het diepste geheim de omstreden Vereniging Milieu-Offensief telefonisch getipt en vertrouwelijke informatie doorgespeeld dat hun medewerker Volkert van der G. was gearresteerd.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (100x150, 4kb)

De politie heeft hierdoor geen schijn van kans gehad om als eerste in contact te komen met de omstreden milieuactivisten waardoor er mogelijk dezelfde avond nog belastend materiaal uit het kantoorpand van Milieu-Offensief in Wageningen is verdwenen.

 

Burgemeester Jaap Sala heeft gisteren bevestigd dat zijn wethouder naar aanleiding van dit omstreden telefoongesprek op Hemelvaartsdag door het recherchebijstandsteam in Hilversum is verhoord. De recherche wilde weten hoe Bogers aan de naam van Volkert van der G. was gekomen en ging er toen nog vanuit dat er mogelijk meerdere personen bij de moordaanslag betrokken waren.

De GroenLinks-wethouder was door burgemeester Jaap Sala op de bewuste maandagavond 6 mei tijdens een 'zeer vertrouwelijk' gesprek op de hoogte gebracht dat een medewerker van Milieu-Offensief mogelijk betrokken zou zijn bij de brute moord op de politicus.

Sala kreeg enkele uren na de moord via het hoofd van de afdeling Burgerzaken te horen dat het recherchebijstandsteam het doopceel wilde lichten van de voormalige inwoner en student milieuhygiëne van de Landbouwuniversiteit.

De Wageningse burgemeester, die op de bewuste avond via de televisie kennis genomen had van de rellen in Den Haag, was doodsbang dat er in Wageningen ook ongeregeldheden zouden uitbreken.

Sala belde daarop zijn wethouders en informeerde hen over de arrestatie van Volkert van der G. Tegelijkertijd werd er afgesproken dat de wethouders zich aan de geheimhoudingsplicht moesten houden. Sala zou als enige als officiële woordvoerder naar buiten treden.

Volgens Bogers is hij de bewuste avond twee keer door de burgemeester gebeld. "De eerste keer meldde Sala mij dat er een oud-inwoner van Wageningen was opgepakt. De tweede keer vroeg Sala me of ik ene Volkert kende."

Bogers, die in Wageningen veel contacten heeft met verschillende linkse actiegroepen, belde vervolgens zijn vriend Sjoerd van der Wouw, voorzitter van Milieu-Offensief, om het verschrikkelijke nieuws mee te delen. "Ik zei tegen Sjoerd: 'Er is een Volkert opgepakt. Als dat jouw Volkert is kun je verwachten dat de politie ook belangstelling heeft in jouw verhaal'. Sjoerd was helemaal ontdaan toen ik hem dit meedeelde. Hij kon het niet geloven dat zijn maatje zo'n gruwelijk misdrijf had begaan. Daarna heb ik hem nooit weer gesproken. Hij wilde rust."

De wethouder heeft spijt van zijn escapades. "Ik heb ook aan de recherche mijn verontschuldigen aangeboden." Hij beseft dat het mogelijkerwijs het onderzoek naar de activiteiten van Milieu-Offensief in de eerste uren na de moord op Pim Fortuyn heeft beïnvloed.

Ronald Camstra (GroenLinks) dreigde PVV al eerder

camstragroenlinksdef.jpgHet in opspraak geraakte GroenLinks gemeenteraadslid Ronald Camstra uit Zeist, dat gisteren uitbundig zat te jubelen om de bekladdingen bij statenleden van de PVV Friesland, blijkt in het verleden eerder PVV-ers geïntimideerd te hebben met hun privé. In december 2013 postte GroenLinkser Camstra het huis + NAW van het Utrechtse PVV-statenlid Rene Dercksen op Twitter, zo ontdekte GeenStijl Research [screenshot hierboven door ons geanonimiseerd:]. Onderliggende boodschap van Camstra. "Hee Dercksen. We weten waar je huis woont." Yep, zo zijn onze manieren bij GroenLinks. Hufter Ronald Camstra, die bij wooncorporatie Mitros werkzaam is, plaatst zich hiermede in de rijke Duyvendak-traditie van geweld tegen andersdenkenden + oproepen tot brandende lappen in brievenbussen van politieke tegenstanders. Bah. Walgelijker wordt het niet.

bron: http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/03/ronald_camstra_groenlinks_bedr.html

Ronald Camstra (GL) jubelt om bekladding PVV-ers

ronaldcamstra_groenlinks.jpgNa AFA-tuthola Joke "Kaviaar" Kuijt uit Krommenie, PvdA-er Lutz Jacobi uit Warga, koekwausdocent (Tilburg University) Joost Kanen, (kantoorhoudende aan de Keizersgracht 26-B te Amsterdam) hebben we wéér een geweldsverheerlijkende gek die staat te jubelen bij de intimiderendebekladdingen bij PVV-ers. Chapeau Ronald Camstra (GroenLinks), manager bij Mitros Wonen (Koningin Wilhelminalaan 9, 3527 LA Utrecht) en gemeenteraadslid GroenLinks in Zeist (Het Rond 1, 3701 HS, Zeist). Lekker op sociaalmedia blijk geven dat je het historisch besef van een pinda hebt danwel niet op hebt zitten letten bij geschiedenis tijdens het blokje holocaust/pogroms. De GroenLinkse geweldsverheerlijker Ronald Camstra heeft z'n tweet inmiddels verwijderd, want het zou zo maar negatief kunnen afstralen op Bram en Liesbeth en de Statenverkiezingen. Maar het internet vergeet niks. Tot ziens op de zoekmachines!

bron: http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/03/ronald_camstra_veel_plezier_met_googlen_voortaan.html

 

 

 

 

Welles nietes spelletjes bij de dorpspomp in Charlois

Het rommelt in de deelraad Charlois. Het begon met het royement van GroenLinks fractievoorzitter Jamal Challiui, wegens veelvuldige afwezigheid bij deelraadsvergaderingen. Toen was daar afgelopen vrijdag ineens een verhaal in het AD waarin voormalig deelraadvoorzitter Dick Lockhorst (PvdA) Challiui ervan beschuldigde in 2010, en mogelijk nog steeds, illegaal zijn woning te verhuren met medeweten van de GroenLinks top. Challiui zelf ontkent alles, en slaat terug. Om hem heen vliegen ook andere politici elkaar in de haren. Propte hij illegale onderhuurders in zijn kleine bijwoning in Charlois of waren het logerende vrienden? Was hij vele maanden lang afwezig door een bedevaart naar Mekka en een huwelijksreis, of streek hij lanterfantend op de bank zijn raadslidvergoeding op?

Moddergooien rond de dorpspomp.

Verhaal één gaat over een paar geheimzinnige foto’s van het interventieteam dat in januari 2010, vlak voor de verkiezingen, Challiui’s woning aan de Texelsestraat binnenviel en overbewoning constateerde. De woonsituatie werd vervolgens in normale staat hersteld, aldus de woordvoerder van de gemeente, en daarmee leek de kous af. Maar binnen de deelraad bleven de foto’s die de wantoestanden aantoonden circuleren en groeide de onvrede. Een door Lockhorst in gang gezet onderzoek door de juridische dienst of het mogelijk was Challiui niet te installeren als deelraadslid mislukte. Kort daarna werd Lockhorst opgevolgd door PvdA’er Ed Goverde.

Afgelopen vrijdag werd het verhaal van de foto’s ineens openbaar. Lockhof vertelde in het AD, nadat zij met hem contact hadden gezocht, dat hij in 2010 foto’s van de wantoestanden had laten zien aan de top van GroenLinks. Daarop zou onder meer te zien zijn dat er een gat in de vloer van de woning was gemaakt, dat er veel bedden bij elkaar waren gepropt, en dat de elektriciteit niet op orde was. ,,Het was mijn taak als deelraadvoorzitter om mensen hierop te wijzen en de integriteit van de raadsleden te waarborgen,” zegt Lockhof. ,,Maar zij grepen niet in.” Aan de bouwkundige eisen wordt volgens hem nog steeds niet voldaan, en zou er nog steeds sprake kunnen zijn van onderhuur.

Het vreemde aan de foto;s, die om privacyredenen niet openbaar zijn, is dat meer mensen ze hebben gezien, terwijl anderen ontkennen dat ze bestaan. Ronald Tol (Leefbaar Rotterdam): ,,Ik heb wel eens foto’s gezien. Maar ik weet niet meer van wie. Ik ga er vanuit dat meer mensen ze hebben gezien.” GroenLinks-partijvoorzitter Frans de Wuffel ontkent de foto’s ooit te hebben gezien en lacht de bewering van Lockhorst weg: ,,Ik heb geen idee waarom hij dit nu boven water haalt. Mogelijk ziet hij daarin politiek gewin.”

Lockhorst reageert getergd op de verwijten jegens zijn persoon, en noemt de reactie van GroenLinks begrijpelijk: ,,Het is een blamage voor hen. Logisch dat ze ontkennen. Maar ik heb hier zelf niets aan.” Ronald Tol valt hem bij: ,,GroenLinks heeft dit twee jaar onder de pet gehouden, en wil dat zo laten.” Challiui is vooral boos op Lockhorst: ,,Lockhorst is een gevaarlijk persoon voor de samenleving. Zijn verhaal klopt voor geen meter. Ik heb gesproken met de inspectiedienst en alles is nu in orde. Ik woon daar nog steeds.”

Een saillant detail is dat Challiui op 18 februari 2010, net na de inval in zijn woning, op de site van GroenLinks schrijft: ,,We zijn het niet eens met interventieteams die ongewenst binnenvallen.” Ook schrijft hij huisjesmelkers te willen aanpakken. Op de foto’s zou echter ook te zien zijn dat er verschillende hokken waren getimmerd die als losse kamers konden fungeren. Tol: ,,Als je gasten laat overkomen, zoals Challiui zegt, doe je dat niet.” Een buurvrouw zou volgens hem aan een journalist van het AD hebben verteld dat er vorige week nog iemand uit de woning is verhuisd.

Op verschillende punten heeft Challiui de wind dan ook tegen. Het verhaal dat hij in zijn driekamer-appartement vier logés gratis onderdak verschaft, omdat dit ,,een gezellige manier van wonen” zou zijn, ruikt naar onraad. Ook zegt hij zelf dat hij veel te vinden is in Vlaardingen, waar zijn vrouw woont. Als deelraadslid moet hij echter in Charlois wonen, wat een verhuizing onmogelijk maakt. Daartegenover staat dat de inspectiedienst niets hard kan maken en de zaak formeel is afgerond. Hierin wordt hij bijgestaan door GroenLinks.

De afwezigheid

Of één affaire nog niet genoeg is, is daar ook nog het vertrouwen dat op 29 februari werd opgezegd in Challiui, omdat hij vrijwel nooit kwam opdagen op raadsvergaderingen. Challiui vecht ook hier terug, en ontkent dat hij is geroyeerd. ,,Ik ben netjes opgestapt. Dat komt omdat ik mij niet kan vinden in verschillende standpunten van GroenLinks. Vooral het besluit om een trainingsmissie in Afghanistan te steunen. Ik wil mijn achterban in de ogen kunnen blijven kijken.” Op 12 maart maakte hij daarom openbaar dat hij als ‘Lijst Challiui’ verdergaat.

De Wuffel van GroenLinks noemt deze verklaring: ,,Grote onzin”. ,,Hij is geroyeerd, omdat hij zelden kwam opdagen.” Challiui heeft ook hier een verklaring voor: ,,Ik ben moslim en moest naar Mekka. Dat duurde één maand, en nog drie weken voorbereiding. Een burgerraadslid zou voor mij de raadsvergaderingen bijwonen, maar liet dat na. Dat had beter moeten worden gecommuniceerd.” Van de Wurf zegt dit pas achteraf te hebben gehoord, en reageert boos: ,,Daar neem je vakantie voor.”

Ronald Tol, die Challiui een ‘spookraadslid’ noemt wegens zijn vele afwezigheid, zegt wel op de hoogte te zijn geweest van de reis: ,,Ik kreeg een mailtje dat hij naar Mekka ging en daarna weer met frisse moed aan het werk zou gaan. Daarna ging hij echter op huwelijksreis, eind februari. En ook toen schreef hij met frisse moed aan het werk te willen gaan.”

Dat laatste lijkt waarheid te worden. Gisteren kwam Challiui sinds een jaar afwezigheid weer een opdagen tijdens een raadsvergadering, aldus Tol. Op Facebook is hij ook weer politiek actief, en deelt hij een sneer uit naar Leefbaar Rotterdam: ,,Fractie L.R. Uit de deelgemeente Charlois Maakt misbruik van de gelden van de burger door een vergadering bij een te roepen zonder gegronde reden,” krabbelt hij.

Het lijkt erop dat de onrust in Charlois nog niet voorbij is, en dat Challiui nog even kan laten zien wat hij kan. Op de inmiddels verdwenen internetsite voor raadsleden kondigde GroenLinks hem ooit nog veelbelovend aan: ,,Jamal is slim en politiek gedreven; hij beschikt over strategische kwaliteiten en leidinggevende ervaring.”

Bron: http://www.erasmusjournalisten.nl/index.php/2012/03/29/welles-nietes-spelletjes-bij-de-dorpspomp-in-charlois/

 

GroenLinks-Kamerlid El Fassed zit tot aan zijn nek in de antisemitische drek

Arjan El Fassed is natuurlijk uw favoriete activist. De goede man schreef voor websites en organisaties die lekker gesubsidieerd worden en schopt tegen Israël, dus dat zal allemaal wel snor zitten. De ophef rondom Electronic Intifada (EI) is ook allemaal overtrokken. Meneer El Fassed zegt het zelf. Helaas vonden we bij DDS uit, dat EI toch echt niet deugt. En het is niet de enige malafide organisatie waarmee El Fassed verbonden is geweest. Heeft u wel eens gehoord van Al-Awda?

Nee, op zijn cv zult u het niet tegenkomen (niet op zijn Groenlinks-CV, niet op zijn officiele Tweede Kamer cv en ook niet op zijn LinkedIn profiel). Da's toch gek omdat hij ontegenzeggelijk nauw bij deze organisatie betrokken is. Sterker nog, El Fassed is, zo is te lezen op zowel Electronic Intifada zelf als op IslamOnline.net, één van de oprichters van Al-Awda. Dat El Fassed dit niet vol trots op zijn CV vermeldt is overigens begrijpelijk, want Al-Awda is een nogal dubieuze organisatie. En dan drukken we ons nog zacht uit.

Bij Al-Awda viert het antisemitisme namelijk hoogtij. De website is gelardeerd met antisemitische volzinnen. Al-Awda verwijst consequent naar Israël als de 'zionistische staat', die overigens op een wanstaltig idee van etnische superioriteit is gebouwd en gek is op etnische zuiveringen. De Israëli's zionisten zijn voorts natuurlijk ook nazi's, plegers van genocide en bouwers van een 'Apartheid wall'. Als je geen antisemiet bent, is Al-Awda niet de website waarmee je je wilt associëren. Vooral niet als blijkt dat Al-Awda ook banden heeft met jongens die stellen dat het Israëlische leger pardon: de joodse duivels zich laven aan 'blood orgies' en Israëlische soldaten het best omschreven kunnen worden als 'soldiers of satan'.

Mocht u dit allemaal zien als antisemitische spijkers op laag water zoeken, dan heb ik slecht nieuws. Al-Awda is namelijk begin dit jaar van de campus van de San Diego State University gegooid vanwege vermeende banden met onder andere de American National Socialist Movement. U kunt wel raden waar Al-Awda en de neonazi's elkaar vinden.

Oh ja, over de cartoon hierboven, waren we bijna vergeten. Daarvoor verantwoordelijk is BADIL, een organisatie waar El Fassed eveneens aan verbonden is, o.a. als schrijver voor het kwartaalmagazine. Deze organisatie deelt heuse "Al-Awda Awards" uit. In de cartooncompetitie van dit jaar belandde bovenstaande cartoon op de tweede plek (goed voor $600). Bij NGO Monitor waren ze enigszins bezorgd over zulke rabiaat antisemitische propaganda en ze vroegen een sponsor van BADIL waarom deze prent won. Het antwoord was onthutsend: aanvankelijk betichtte de DanChurchAid, zoals de sponsor heet, NGO Monitor ervan een veel te zware term te gebruiken en dat antisemitisme niet aan de orde was. Later ging DanChurchAid toch overstag en gaf toe dat het een antisemitisch prent is.

Het is overigens niet allemaal kommer en kwel met Al-Awda: ze weten zich namelijk gesteund door de Iraanse staatstelevisie. Zou dat zijn omdat El Fassed zelf in de Iraanse staatsmedia publiceerde?

Wellicht is het tijd om voorzichtig te concluderen dat meneer El Fassed op zijn minst de schijn ongelooflijk tegen heeft. Al-Awda, mede door El Fassed opgericht, is zonder meer antisemitisch

Bron: http://www.dagelijksestandaard.nl/2010/12/groenlinks-kamerlid-el-fassed-zit-tot-aan-zijn-knieen-in-het-antisemitisme/

 

De schande van Rotterdam heet Tariq Ramadan

Met de presentatie van een programma voor de Iraanse staatstelevisie toont Tariq Ramadan zich een collaborateur van het Iraanse regime, betoogt Amanda Kluveld....

De omstreden islamtheoloog Tariq Ramadan is opnieuw in opspraak gekomen. De positie van de geen woord Nederlands sprekende, uit Rotterdams gemeenschapsgeld betaalde bruggenbouwer, gemeenteadviseur en gasthoogleraar aan de Erasmus Universiteit, werd eerder ter discussie gesteld vanwege zijn uitspraken over homo’s en vrouwen, gepubliceerd in de GayKrant.

Nu is de aandacht op Ramadan gevestigd, omdat hij een discussieprogramma presenteert voor de Iraanse televisiezender Presstv. Het landelijk CDA heeft daar grote moeite mee. In de Maasstad vragen Leefbaar Rotterdam, VVD en SP opnieuw om het per direct verbreken van alle banden van de gemeente Rotterdam met Ramadan.

De islamtheoloog zegt uitsluitend beoordeeld te willen worden op de feiten zoals hij die zelf naar voren brengt in zijn schriftelijke verklaring over zijn werkzaamheden voor Presstv. In zijn denkwereld is hij dus degene die zou mogen uitmaken hoe en op welke termen in ons land het debat over zijn positie wordt gevoerd.

Die arrogantie valt hem nauwelijks te verwijten. Zijn beschermheer, GroenLinks-wethouder Integratie Rik Grashoff, heeft hem altijd deze ruimte geboden. Grashoff heeft Ramadan laten bepalen wat hij als wethouder wel of niet over de bruggenbouwer moest geloven. Als Grashoff het niet meer weet, vraagt hij aan Ramadan: zeg, is dat waar wat ze over je zeggen? Als Ramadan dan nee zegt, zegt Grashoff dat hij de kwestie grondig heeft onderzocht en tot de conclusie is gekomen dat er niets van waar is en dat zijn beschermeling dat heeft bevestigd.

Zo kon het gebeuren dat hoofdredacteur Henk Krol van de GayKrant in de Rotterdamse gemeenteraad door GroenLinks, CDA en PvdA nog altijd wordt neergezet als leugenaar. Dit terwijl al lang is aangetoond, dat de door de GayKrant gemaakte vertaling van Ramadans uitspraken over vrouwen en homo’s inhoudelijk niet verschilt van de vertaling die het Rotterdams college liet maken.

Welke feiten mogen wij van Ramadan meewegen in ons oordeel? Als belangrijk feit noemt hij dat hij ongecensureerd alle onderwerpen in zijn programma Islam & Life naar voren kan brengen, als gast mag uitnodigen wie hij wil en nooit met het Iraanse regime te maken heeft. Bovendien is hij tegen de onderdrukking van burgers en voor de vrijheid van meningsuiting. Daar moeten we het mee doen.

Het is griezelig te zien dat de partijen die deel uitmaken van het College, en de Erasmus Universiteit, het daar maar al te graag mee willen doen. De Erasmus Universiteit spreekt van een privézaak. Waar hebben de Iraanse studenten van de Erasmus Universiteit dat aan verdiend? Arno Bonte van GroenLinks Rotterdam zegt dat Ramadan wel een conservatief denker is, maar ook iemand die in Iran wel eens de rol van EO-boegbeeld Arie Boomsma zou kunnen vervullen.

In de Rotterdamse gemeenteraad zit dus iemand die zo stuitend onbenullig en getroebleerd is dat hij denkt dat de EO vergelijkbaar is met een totalitair regime van mullah’s dat mensen vermoordt. Waar heeft de EO dit aan verdiend? Waar hebben de Iraanse vluchtelingen in ons land dit dédain van GroenLinks aan verdiend?

Volgens Beppie Hagenaars van het CDA Rotterdam is er niets aan de hand als blijkt dat Ramadan in zijn programma voor Presstv geen andere standpunten uitdraagt dan hij in Rotterdam doet. Het is voor Hagenaars dus geen probleem dat de gemeenteadviseur op de loonlijst staat van een regime dat vreedzaam protesterende burgers neerknuppelt, gevangenzet, martelt en de vrijheid van informatie en meningsuiting schendt.

Want daar draait deze zaak om. Een niet door Ramadan genoemd feit is dat hij, wat hij ook doet of zegt in het programma Islam & Life, dit doet en zegt in dienst van, gefaciliteerd en gefinancierd door een zender die een spreekbuis is van het moorddadige regime van Iran.

Ook al zou hij in Islam & Life het portret van Ahmadinejad bespuwen, de Koran verscheuren, recepten voor varkensvleesgerechten voorlezen, een hele fles whisky soldaat maken, een ode brengen aan Pamela Andersons borsten, de GayKrant aanprijzen of Bijbels weggeven, Ramadan blijft een collaborateur. En erger nog, een collaborateur die niet eens uit Iran komt. Een ingehuurde luxecollaborateur dus. Een collaborateur die van de commotie gebruik maakt om reclame te maken voor Presstv en daarmee voor het regime dat de zender in handen heeft. Een regime dat ontkent dat homoseksualiteit bestaat, wel homo’s ophangt en vervolgens homo’s de schuld gaf van de protesten die volgden op de verkiezingen.

Ramadan heeft laten weten dat hij nu drie weken door Mauritius reist en bij terugkomst een beslissing zal nemen. Dat is vrij vertaald hetzelfde als zeggen: ik schijt op jullie bordje. Als het aan het College van Rotterdam en de Erasmus Universiteit ligt, zouden wij deze zoveelste door Ramadan gepresenteerde en door Rotterdam en Teheran gesubsidieerde drol, als ware het een zoete lekkernij, dankbaar moeten verorberen. Want als Ramadan zegt dat die drol een kleurige multiculturele petit four is, dan zal dat ook de uitkomst van ‘het onderzoek’ van zijn schildknaap Grashoff zijn. De schande van Rotterdam heet Tariq Ramadan.

Bron: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/archief/article/detail/353350/2009/08/15/De-schande-van-Rotterdam-heet-Tariq-Ramadan.dhtml

 

Groen Links – Rik Grashoff, Tweede Kamerlid, Wethouder Delft (1998-2006)) liet Delft voor 4 ton garant staan voor een aanbouw aan de Sultan Ahmed Moskee. De Turkse Vereniging kreeg zo een lening tegen lage rente en zou daarmee “culturele ruimtes” aanbouwen aan de moskee. Voorwaarden waren wel dat de vereniging een ander bestuur moest hebben dan de moskee, en de ruimtes van de vereniging moesten afgescheiden zijn van die van de moskee. Nou zijn die besturen inderdaad verschillend. Precies dezelfde 9 Turken, dat weer wel, maar in een andere volgorde. Heel verschillend, vindt de gemeente. Het zou om te lachen zijn, als het niet zo treurig was.
Bovendien blijken de ruimtes van de vereniging naadloos, zonder scheiding over te lopen in die van de moskee. Die heeft zo een fijne uitbreiding gekregen. Laat de Delftse burger maar dokken. Kortom, Grashoff bedonderde de boel en de moskee/ Turkse vereniging benutte de geboden mogelijkheden. Werd beloond met een post als Wethouder in Rotterdam en verdampte daar 50 miljoen in het “Jeugdjaar” en loog bij herhaling over het verdampen van geld in muziekpodium “Watt”. Zwendelaar, vriendjespolitiek, kopen van stemmen, islamisatie.

Bron: http://boilingpoints.wordpress.com/het-boek-der-foutlinxen/

 

GroenLinks en Pedofilie

GroenLinks (GL) is een Nederlandse politieke partij van linkse signatuur. Speerpunten zijn: ecologie, "sociale politiek" en pedofilie.

GroenLinks is in 1989 ontstaan toen vier kleine linkse partijen fuseerden:

 • de CPN (Communistische Partij van Nederland),
 • de PSP (Pacifistisch Socialistische Partij),
 • de PPR (Politieke Partij Radikalen) en
 • de EVP (Evangelische Volkspartij (Nederland)).

GroenLinks behaalde in 2010 tien zetels in de Tweede Kamer der Staten-Generaal en in 2011 vijf in de Eerste Kamer der Staten-Generaal.

Contents

[hide]

sex met kinderen

De geschiedenis van de partij inzake pedofilie is opmerkelijk. GroenLinks omarmde lange tijd pedofilie openlijk, maar was wel zo verstandig er geen campagne-onderwerp van te maken.

Herman Meijer, toenmalig partijvoorzitter en actief pleitbezorger van de pedofiele zaak, deed uitspraken als "Sex met kinderen moet kunnen." en "Ik kan ook wel eens op een knaapje vallen."

En Herman maakte het nog bonter: "Kinderen zouden minder verstandig zijn en niet goed duidelijk kunnen maken wat ze wel of niet willen. Onzin. Alle leeftijdsgrenzen moeten gewoon uit de zedelijkheidswetgeving worden geschrapt." Doodleuk hij voegde hieraan toe: "Als er geweld wordt gebruikt dan is dat gewoon geweld of misbruik en dan zijn weer genoeg andere wetten om daar iets tegen te doen." Meijer omschrijft zichzelf dan ook als "polymorf pervers."

Meijer pleitte samen met de werkgroep RozeLinks voor de afschaffing van de leeftijdsgrenzen in de zedenwetgeving en zelfs het geheel afschaffen van die wetgeving. De werkgroep had enkele opmerkelijke citaten staan op de website van GroenLinks. Zo klaagt RozeLinks dat de wettelijke strafbaarstelling van sex met kinderen "een belemmering kan zijn."

In de visie van RozeLinks zijn "jongeren tussen 12 en 16 zelfbewust op seks uit," en aan die vraag willen de kindervrienden van GroenLinks maar al te graag voldoen. Feitelijk wil GroenLinks kinderen tussen de 12 en 16 vogelvrij verklaren, zodat pedofielen de jacht op hen kunnen openen.

ook kleuters niet veilig

Maar ook onder de 12 jaar zijn kinderen sexuele objecten. Volgens GroenLinks heeft de peuter zelfs "recht op intimiteit en sexualiteit", als de peuter dat zélf maar wil. Op 18 juni 2006 stond nog op de website van GroenLinks: "In een ideale maatschappij zouden mensen van alle leeftijden bescherming tegen ongewenste intimiteit en seksualiteit moeten hebben en zou er daarnaast ook een recht voor iedereen zijn om gewenste intimiteit en seksualiteit te beleven."

Halsema maakt schoon

Onder Femke Halsema is de partij gezuiverd. Nadat HetVrijeVolk de pedo-standpunten van GroenLinks aan de kaak had gesteld, werd de website schielijk gezuiverd. Tegenwoordig houden GroenLinksers hun pedofilie onder de pet. Helaas houden ze het niet altijd in de broek. Er is een nimmer aflatende stroom incidenten onder GroenLinkse politici. De vraag is natuurlijk wanneer een stroom incidenten overgaat in een structureel probleem...

pedofiele incidenten in de Linkse Kerk

Hieronder een voorlopige inventarisatie, opgesteld zonder de claim van volledigheid:

 • VARA: rode loper voor pedofielen
 • Haarlem: PvdA-burgemeester drukt pedo op het hart "zich koest te houden"
 • Cees van Dijk, bestuurslid GroenLinks, is zelf 56, maar verkracht een 13-jarige jongen; Cees had zin in de toekomst. GroenLinks had geen bezwaar tegen deze "bekende van de zedenpolitie". GroenLinks Probeerde het schandaal weg te moffelen als een "burn out."
 • Wim Huizing: PvdA raadslid met kinderporno aangehouden; NRC zwijgt het dood
 • Ook de PvdA heeft met senator Brongersma een rijk pedo-verleden
 • Mathieu Hemelaar, ex-kamerlid GroenLinks, blijkt actief bij pedo-vereniging Martijn (1, 2, 3)
 • Pedofiel Herman Meijer, voorzitter en kandidaat Eerste Kamer van GroenLinks: "Kinderen zouden minder verstandig zijn en niet goed duidelijk kunnen maken wat ze wel of niet willen. Onzin. Alle leeftijdsgrenzen moeten gewoon uit de zedelijkheidswetgeving worden geschrapt. Als er geweld wordt gebruikt dan is dat gewoon geweld of misbruik en dan zijn weer genoeg andere wetten om daar iets tegen te doen." Meijer omschrijft zichzelf dan ook als "polymorf pervers."
 • Gert Hekma, hoogleraar homofilie aan de extreem-linkse Universiteit van Amsterdam, zei in het pedo-clubblad Martijn: "Ik denk dat je kinderen moet dwingen. Kinderen zijn ook vervelende wezen. Die moet je op een gegeven moment op een recht spoor zetten. En dat geldt ook voor seks."
 • Martin Van Meurs (van de locale linkse partij Pro Arnhem) zit vast wegens bezit kinderporno
 • Edwin V., pedofiel werkzaam in welzijnswerk
 • RozeLinks (een werkgroep van GroenLinks) maakte bezwaar tegen uitsluiting van pedo-vereniging Martijn aan een manifestatie in Deventer in 2003.
 • PPR (voorloper GroenLinks) nam in 1977 legalisatie van sex tussen volwassenen en kinderen op in het partijprogramma
 • Boris Dittrich (D66) betreurde de anti-pedo houding van "het Nederlandse volk"
 • PvdA, D66 en VVD waren in 1995 tegen verbod op het bezit van kinderporno
 • Gijs Ketelaar (raadslid GroenLinks) was lid van pedo-vereniging Martijn
 • opnieuw Herman Meijer (GroenLinks): "Ik ben ervoor omdat ik geloof dat ook een 12-jarige behoefte heeft aan seks. Ik vraag me sowieso af of je op dat punt een zedenwet moet hebben. De groei van de homobeweging is ten koste gegaan van pedofilie. Een homo is normaal, een pedo niet. Pedofilie zit weer in de taboesfeer, het is crimineel. Nee, dat kan echt niet."
 • In 2002 stemden GroenLinks, PvdA en D66 in de Eerste Kamer tegen aanscherping van het verbod op pedofilie (het zogenaamde klachtvereiste).
 • Pvda was in 1987 vóór legalisatie pedofilie
 • Geertsema (VVD) stond welwillend tegenover pedofilie van Brongersma (PvdA)

Bron: http://www.wiki.hetvrijevolk.com/index.php?title=GroenLinks

 

GroenLinks pedofiel al eerder verdacht

HAARLEM De man die door GroenLinks in Haarlem is geschorst als bestuurslid vanwege seksueel misbruik van een 13-jarige jongen, werd in 2004 ook al verdacht van een pedoseksueel misdrijf.

De 56-jarige Cees van Dijk heeft bekend dat hij afgelopen voorjaar een jongen van 13 heeft aangerand en verkracht. De jongen was onder behandeling bij de verdachte, die een praktijk heeft als pedagoog in Haarlem. GroenLinks heeft de man op non-actief gesteld. Nu blijkt dat hij in 2004 ook al verdacht werd van kindermisbruik. Toen kwam hij er vanaf met een waarschuwing omdat er niet voldoende bewijs was.

Bron: http://www.rtvnh.nl/nieuws/63613/GroenLinks+pedofiel+al+eerder+verdacht

 

 

Leen Harpe veroordeeld wegens huisvredebreuk

MIDDELBURG - Fractievoorzitter Leen Harpe van GroenLinks in Provinciale Staten is door de politierechter veroordeeld wegens huisvredebreuk in de woning van zijn ex-vrouw. Hij kreeg een boete opgelegd van 200 euro.

Harpe is in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak van de rechter.

Tegenstrijdig Volgens zijn ex-vrouw is Harpe in juni vorig jaar haar woning binnengegaan zonder haar toestemming. Zelf zegt Harpe dat hij zijn ex eerst heeft gebeld en dat zij daarna zelf de deur voor hem heeft geopend.

Publiciteit De zaak kwam een paar weken voor de verkiezingen van Provinciale Staten in de publiciteit.

Bron: http://www.omroepzeeland.nl/nieuws/leen-harpe-veroordeeld-wegens-huisvredebreuk#.Uk821EvCSUk

 

 

Sam Pormes heeft schijn tegen

Zijn betrokkenheid bij de gijzeling was 'bescheiden', maar de aanslag op een politieauto is zo goed als zeker in zijn huis voorbereid....

Best een aardige man, die Sam Pormes van GroenLinks. Zeggencollega's van andere partijen in de Eerste Kamer. Maar 'zijnpositie is onhoudbaar'. Is Pormes (Medemblik, 1951) een terrorist, een fraudeur of een leugenaar?

Een onderzoek dat GroenLinks liet instellen naar het verledenvan de senator van Molukse afkomst geeft geen eenduidig antwoord.Maar de uitkomst was ernstig genoeg voor het partijbestuur omPormes deze week te vragen zijn zetel ter beschikking te stellen.

De SP had tot voor kort het alleenrecht op een radicaal in de zo keurige Eerste Kamer, in de persoon van een ex-kraker dietijdens demonstraties meer dan eens werd opgepakt door depolitie. Maar deze Driek van Vugt is een Pietje Bell vergelekenbij Sam Pormes - althans, als de beschuldigingen aan zijn adreswaar zijn. Beschuldigingen die in de media al jarenlang de rondedoen.

Zo zou Pormes in 1976 in Jemen hebben deelgenomen aan eenmilitaire training door een radicale Palestijnse organisatie.Pormes ontkent. Maar waarom weigerde hij, bijna dertig jaarlater, een ontmoeting met twee Jemen-gangers die hem zeggen tekennen? En waarom kwam hij niet aanzetten met een overtuigendalibi? De onderzoekscommissie stelt dat hij in elk geval deschijn tegen heeft.

In 1977 had Pormes contact met de Molukse kapers van een treinbij De Punt. Zijn betrokkenheid bij de gijzeling was weliswaar'bescheiden', maar is wel een feit, concludeert deonderzoekscommissie in navolging van een Utrechtse rechter in1989.

Er dook al eens een rechter op in het leven van Pormes, nadatin diens woonplaats Assen in 1982 een politieauto met kogels werddoorzeefd. Na een aanvankelijke veroordeling werden Pormes enenkele medeverdachten vrijgesproken. De onderzoekscommissiespreekt zuinig over 'een technische vrijspraak'. De commissiebaseert zich op een aantal bekentenissen 'waarin te lezen staatdat de aanslag vanuit de woning van Sam Pormes is voorbereid'.

Het vierde onderzochte incident dateert uit de tijd dat Pormesal bijna tien jaar actief was binnen GroenLinks. Pormes moest in1999 een bedrag van bijna vijftigduizend gulden terugbetalen dathij ten onrechte als WW-uitkering had opgestreken.

'Achteraf kun je zeggen: we hadden beter moeten screenen',zegt het Tweede-Kamerlid Marijke Vos, die in 1990 voorzitter wasvan GroenLinks. Pormes bekleedde meerdere functies in de partij:raadslid in Assen, bestuurslid, senator (vanaf juni 2001 totheden). De website van de Eerste Kamer vermeldt dat hij consulentis bij het Centrum voor Internationale Samenwerking Drenthe. Hij was werkzaam in de verslavingszorg en het onderwijs. Hij wasdecennialang actief in de Molukse gemeenschap.

Bron: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/archief/article/detail/650557/2005/11/23/Sam-Pormes-heeft-schijn-tegen.dhtml

 

Burgemeester rijdt dronken naar vergadering

De burgemeester van Blaricum, Helma Ton (GroenLinks) heeft een boete en een rijverbod gekregen wegens rijden onder invloed. Zij was in beschonken toestand op weg naar een raadsvergadering toen zij tijdens een alcoholcontrole tegen de lamp liep.

Het incident gebeurde afgelopen donderdag toen Ton in haar Citroën Picasso op weg was naar het gemeentehuis van het Gooise villadorp om daar de maandelijkse raadsvergadering voor te zitten.

Rijontzegging
De blaastest toonde aan dat zij te veel had gedronken. Hierop moest Ton mee naar het politiebureau voor de gebruikelijke tweede test. Zij kreeg volgens woordvoerder van de gemeente Blaricum Gert-Jan van Baal een rijontzegging van een uur en een boete wegens rijden onder invloed.

Hierna besloot zij niet meer naar de vergadering, die om 20.00 was begonnen, te gaan, omdat zij volgens haar woordvoerder 'erg geschrokken was'.  Over het alcoholpromillage in haar bloed doet de gemeente Blaricum geen verdere mededelingen. 'Dat is niet relevant. Fout is fout en je hebt niet iets als een beetje fout,' zegt woordvoerder Van Baal.

Ziekte
Belangstellenden en de aanwezige pers kregen tijdens de raadsvergadering te horen dat Ton wegens ziekte afwezig was. De raadsleden zelf waren vooraf in een besloten bijeenkomst ingelicht over de ware reden voor de afwezigheid van de burgemeester.

Burgemeester Ton heeft vrijdag de fractievoorzitters van de gemeenteraad schriftelijk ingelicht over het gebeuren. Ook stelde zij de Commissaris van de Koningin, haar partijgenoot Harry Borghouts, per brief op de hoogte. Zij stelt het voorval 'zeer te betreuren'.

Ton, die sinds haar misstap van haar ambtenaren de bijnaam 'Helma Bestel Maar' zou hebben gekregen, heeft in een verklaring beterschap beloofd. 'Ik zal nooit meer drinken als ik in functie ben en dat is voor een burgemeester 24 uur per dag. Misschien nog eens op vakantie.' 

Bron: http://www.elsevier.nl/Nederland/nieuws/2006/5/Burgemeester-rijdt-dronken-naar-vergadering-ELSEVIER075820W/

 

 

Tara Singh Varma

Het mysterie rondom de ziekte van voormalig Tweede Kamerlid Tara Singh Varma houdt aan. Via haar advocaat laat ze weten te lijden aan een dodelijke ziekte. Maar welke ziekte dit is wil zij niet zeggen. GroenLinks besluit na berichten in de media dat Singh Varma niet aan de eerder door haar opgegeven ziekte kanker lijdt, zelf navraag te doen bij haar artsen. De door haar genoemde specialist blijkt haar niet als patiënt te kennen.

Singh Varma nam eind mei na zeven jaar officieel afscheid van de Tweede Kamer omdat zij kanker zou hebben. Kamervoorzitter van Nieuwenhoven las toen een afscheidsbrief voor van haar, waarin zij schreef dat zij nog maar enkele maanden te leven had.

Opgelicht
Het Tros-programma Opgelicht zendt een week eerder een reportage uit waaruit blijkt dat de levensbedreigende ziekte van Singh Varma is verzonnen. In de aflevering dragen ongeveer tien mensen, los van elkaar, een groot aantal feiten aan om dat aannemelijk te maken. Zo zou Singh Varma nooit in een ziekenhuis zijn gesignaleerd, aan niemand een naam van een behandelend arts kunnen of willen doorgeven, geen symptomen vertonen en bij enkele gelegenheden aantoonbaar over haar ziekte hebben gelogen.

Volgens de Tros heeft Singh Varma haar ziekte ook verzonnen om haar schuldeisers van zich af te schudden. Zij verkeert in grote financiële problemen doordat zij tal van hoge rekeningen niet heeft betaald en niet meer aan haar vaste financiële verplichtingen kan voldoen. Schuldeisers legden tot vier keer toe beslag op haar huis in Amsterdam. Minstens twee anderen voerden gerechtelijke procedures tegen haar.

Met name de Ninash Foundation trekt aan de bel. Tijdens een bezoek aan India heeft Singh Varma 250.000 dollar toegezegd voor projecten van die stichting. Op grond van die toezegging heeft Ninash uitgaven gedaan, maar het beloofde geld is nooit gekomen. Vanwege de geleden schade dient de hulporganisatie een aanklacht tegen Varma in.

Pseudologica Phantastica
Singh Varma is ziek, maar lijdt niet aan kanker. Over haar aandoening wordt volop gespeculeerd. De politica zelf geeft pas eind augustus uitsluitsel. Via haar advocaat laat zij weten inderdaad niet aan kanker te lijden, maar last te hebben van posttraumatische stress-stoornis, verwaarloosde suikerziekte en een probleem met haar schildklier. De klachten die daarmee samenhangen, zoals bloedingen, flauwvallen en vermageren heeft Singh Varma door haar verwarde toestand aangezien voor symptomen van kanker, aldus haar advocaat.

Singh Varma's partij, GroenLinks, bevindt zich ondertussen in een precaire situatie. Bij haar aantreden als Kamerlid, in 1994, moest de partij zich al buigen over ondoorzichtige financi�le affaires. Zo was er geld verdwenen van het Grenada-comit�, waarbij Singh Varma betrokken was. Die zaak was door het comit� zelf afgedaan: het kersverse Kamerlid konden verwijten worden gemaakt, maar ze had zeker niet in de kas gegraaid. Net als toen moet GroenLinks nu schipperen tussen het schoonhouden van het eigen blazoen en loyaliteit aan een oud-fractielid. Volgens criticasters wist de partij al langer dat Singh Varma niet aan kanker leed, maar is haar steeds de hand boven het hoofd gehouden omdat zij als 'troetel-allochtoon' fungeerde.

Minister van Boxtel van Grote Steden- en Integratiebeleid vindt dat de naam van het oud-Kamerlid van GroenLinks niet langer verbonden kan worden aan de Singh Varma-prijs, vanwege de discussie die rond haar is ontstaan. De prijs, voor personen, groepen of instanties die zich inzetten voor de positie van migrantenvrouwen, zou in het najaar voor het eerst worden uitgereikt.

De Groningse psychiater Westerouwen van Meeteren denkt, afgaand op wat hij via de media heeft vernomen, dat Tara Singh Varma lijdt aan de ziekte 'Pseudologia Phantastica'. Pseudologia Phantastica kenmerkt zich door extreme, landurige waanideeën van de patiënt. "Zo blijft Singh Varma waarschijnlijk volhouden dat ze kanker heeft, ook al vertellen de mensen om haar heen dat dat niet zo is.'' Volgens de Groningse psychiater is de ziekte met psychotherapie goed te genezen. Medicijnen kunnen alleen helpen tegen de waanideeën.

______________________________________________________________________________________________________________________________

In 1994 kwam Tara Singh Varma in opspraak door enkele financiële affaires rond inzamelingsacties. Een commissie onder leiding van oud-minister De Graaff-Nauta stelde vast dat er niet bewezen kon worden dat zij geld verduisterd had. Wel vond de commissie dat Singh Varma nalatig was opgetreden in haar functie als penningmeester van de Grenada-stichting.

Vanaf 2000 beweerde Tara Singh Varma steeds minder in staat te zijn haar werkzaamheden als Kamerlid te vervullen. Een enkele maal verscheen ze in een rolstoel in de Tweede Kamer. In oktober 2000 beweerde Tara Singh Varma aan een ongeneeslijke vorm van kanker te lijden en kondigde ze per brief haar afscheid van de Tweede Kamer aan om zich voor te bereiden op het einde.

In juni 2001 ontdekte het TROS-programma Opgelicht?! dat Tara Singh Varma helemaal niet aan een ongeneeslijke vorm van kanker leed. Daarnaast werd ze in dit programma beschuldigd van oplichting. Een vertegenwoordiger van een door Singh Varma gesteunde Indiase organisatie, the Ninash Foundation, verklaarde dat door Singh Varma gedane financiële toezeggingen niet waren nagekomen. Singh Varma had 250.000 dollar per jaar beloofd aan de stichting, maar dat geld werd nooit betaald. De stichting kwam hierdoor in grote problemen.

Aanvankelijk weersprak Tara Singh Varma beide beschuldigingen, en klaagde ze de redactie van Opgelicht?! aan. Maar in augustus 2001 gaf ze toe dat haar gezondheidsklachten mede veroorzaakt werden door een post-traumatische depressie als gevolg van de door haar verzonnen bedreigingen vanuit extreem-rechts en haar enorme betrokkenheid bij de slachtoffers van de Bijlmerramp. In 2002 bood Tara Singh Varma in het openbaar haar verontschuldigingen aan. Ze ontkende opzettelijk te hebben gelogen over haar ziekte, maar verklaarde in een waanwereld te hebben geleefd waardoor ze dacht terminaal ziek te zijn. In de medische wereld heet deze aandoening pseudologia fantastica.

Varma trok zich terug uit de fractie, maar bleef volhouden dat zij lichamelijk ziek was en aan alle toezeggingen zou hebben voldaan.[1] Rosenmöller bekende zich belazerd te voelen en te denken dat Varma aan een geestelijke aandoening leed.[2]

De filmmaakster Jet Homoet maakte in deze periode een documentaire over het leven van Tara Singh Varma, getiteld Tara.

Begin 2001 stelde (D66)-minister Roger van Boxtel de Singh Varma-prijs in, voor mensen en organisaties die zich inzetten voor de verbetering van de positie van migrantenvrouwen in Nederland. De prijs was bedoeld als eerbetoon aan Singh Varma, van wie op dat moment nog werd gedacht dat ze ongeneeslijk ziek was. Nadat duidelijk was geworden dat Singh Varma had gelogen, werd de naam van de prijs door Van Boxtel veranderd in De Triomf.

Bronnen: http://nos.nl/archief/2001/jaaroverzicht/content/opmerkelijk/teksten/jul_singh_varma.html

             http://nl.wikipedia.org/wiki/Tara_Singh_Varma

 

Mathieu Heemelaar van Groen Links pedoapologeet en lid Vereniging Martijn

De volgende video van JDTV bevat heimelijke opname’s uit de Paulus Kerk te Rotterdam, alwaar ds. Visser de scepter zwaaide. Geluidsopnames van een meeting van allerlei mensen die raakvlakken hebben met de pedofilie, mede georganiseerd door de Rotterdamse dominee Hans Visser, ook bekend van perron nul. Waarschijnlijk dat hier vooral voorstanders tot normalisering van pedofilie aanwezig zijn. U hoort onder anderen Norbert de Jonge en Ad van den Berg van de pedofielen vereniging. Ook hoort u Mathieu Heemelaar van Groen Links. De opnames zijn al een paar jaar oud, maar nu pas door Micha Kat online gezet. Zelf kon de dominee zich nog herinneren dat hij op de lagere school vreselijk verliefd was en dat had ook lichamelijke uitwerkingen. Ook wordt beweerd dat veel van het leed dat kinderen wordt aangedaan, aangepraat wordt door anderen. In de laatste twee filmpjes is een hoogleraar (homo)seksuele studies aan het woord die ongeveer dezelfde kant op wil; daarbij de pedofielen van vandaag te vergelijken met de vroegere discriminatie en verachting van homosexuelen. Deze man weet zelfs te vertellen dat toen hij 6 was, sexueel opgewonden raakte van het idee dat hij door zwarte piet in de zak zou worden gestopt en dan op een boot met allemaal andere jongens werd afgevoerd naar Spanje Wat opvalt is dat men zegt dat als een pedofiel voor de rechter moet verschijnen, deze beter mee kan werken en braaf ja moet knikken, in dat geval valt de straf lager uit.

Bronnen: http://www.camilleri.nl/2011/08/henk-in-de-bres-tegen-kindermisbruik/

              Mathieu Hemelaar, ex-kamerlid GroenLinks, blijkt actief bij pedo-vereniging Martijn (1, 2, 3)

              http://www.wiki.hetvrijevolk.com/index.php?title=GroenLinks

 

Prominente GroenLinks-pedofiel niet in Eerste Kamer

GroenLinks kwam onder meer voort uit de Pacifistisch Socialistische Partij (PSP). Dat was een partij die pleitte voor de afschaffing van de strafbaarstelling van pedofilie. Wellicht vonden GroenLinks-leden het daarom niet vreemd dat in de periode 2003-2006 een pedofiel met dezelfde mening landelijk voorzitter van de partij was. Het betreft Herman Meijer, een vriend van de pedo-sympathisant en 'drugsdominee' Hans Visser. Meijers standpunt over pedofilie luidt als volgt:

quote:

"Ik kan ook wel op een knaapje vallen. Men gaat ervan uit dat je met een kind geen erotische verhouding kan hebben, zonder het te benadelen. Kinderen zouden minder verstandig zijn en niet goed duidelijk kunnen maken wat ze wel of niet willen. Onzin. Alle leeftijdsgrenzen moeten gewoon uit de zedelijkheidswetgeving worden geschrapt."

Het Vrije Volk besteedde in verschillende publicaties aandacht aan Meijer en stelde vast dat GroenLinks geen probleem had met diens misdadige standpunt met betrekking tot pedofilie.

Vandaag meldt Trouw dat GroenLinks een zetel in de Eerste Kamer verliest. "Slachtoffer is oud-voorzitter Herman Meijer, die vijfde op de lijst stond", aldus Trouw. Dat is dus goed nieuws, want daardoor komt deze pedofiel gelukkig niet in de Eerste Kamer. Wel komt daarin ander tuig terecht, zoals de bureaumoordenaar Klaas de Vries (die Pim Fortuyn willens en wetens bloot stelde aan gewelddadige links-extremisten), de Mao-bewonderaar Tiny Kox, de islamofiele jodenhaatster Anja Meulenbelt, de RAF-sympathisante Britta Böhler en de Zevende-dags Adventist Nico Koffeman.

Bron: http://www.pim-fortuyn.nl/pfforum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=52296

 

Farah Karimi (GL)

Farah Karimi werd geboren in Iran. Vanaf haar vijftiende raakte Karimi geïnteresseerd in progressieve interpretaties van de Islam, zoals de feministische interpretatie van de Islam van Shariati. Tijdens haar jeugd was Karimi betrokken bij het verzet tegen Sjah Mohammed Reza Pahlavi. Karimi zag de Iraanse Revolutie als een moment waarin een socialistische interpretatie van de islam in de praktijk zou kunnen worden gebracht.  Maar tijdens de Iraanse revolutie kwam een, in de ogen van Karimi, conservatief bewind aan de macht. In 1980 verliet ze haar opleiding om zich aan te sluiten bij de Mujahedien Khalq, een links-islamistische verzetsbewegingtegen het islamitische bewind. Ze hield zich binnen de Mujahedien Khalq bezig met het afluisteren van politieberichten.

In 1983 vluchtte ze via Irak naar Duitsland. In Duitsland kreeg ze politiek asiel op een gedeeltelijk vals vluchtverhaal. Tussen 1985 en 1986 werkte Karimi voor de Mujahedien Khalq in Parijs waar ze valse vluchtverhalen ontwikkelde. In 1986 brak ze definitief met Mujahedin Khalq en in 1989 vestigde ze zich met haar gezin in Nederland.

Bij de verkiezingen van 1998 werd Karimi verkozen in de Tweede Kamer voor GroenLinks. Toen ze actief werd bij GroenLinks verzweeg ze haar betrokkenheid bij de Mujahedien Khalq. Ze ondernam ook een initiatief om vrije Iraanse media, Rooz and Radio Zamaneh, te ondersteunen met 15 miljoen euro. Dit werd eind 2004 unaniem door de Tweede Kamer gesteund. Karimi stelde zich niet meer beschikbaar voor de verkiezingen van 2006. Karimi reisde voor haar werk naar vele conflictgebieden. In mei 2005 bezocht zij leden van de oppositie in Iran. Ze werd op het vliegveld van Teheran ondervraagd. Ook werden er gegevens uit haar agenda gekopieerd. Dit leidde tot een formeel protest van minister Bot bij de Iraanse ambassadeur. De rode draad in haar kamerwerk vormden mensenrechten en het internationaal recht in het Nederlandse buitenlandse beleid. Ze heeft altijd bijzondere aandacht gehad voor het conflict tussen Israel en Palestina en de ontwikkelingen in Afghanistan en Iran. Ze schreef hierover in Het geheim van het vuur en in Slagveld Afghanistan (2006).

Begin 2007 ging Karimi voor het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties werken. In november 2007 werd ze benoemd tot algemeen directeur van Oxfam Novib.

bron: Wikipedia Nederland

links met andere linkse activisten…

 1. Nederland Bekent Kleur -> Rene Danen, Groen Links kamerlid & Internationale Socialisten.
 2. Nederland Bekent Kleur -> Miriyam Aouragh, Internationale Socialisten.
 3. Genoeg is Genoeg -> Tofik Dibi, thans 2de kamerlid GroenLinks & bestuurslid HTIB, nauwe banden met de Internationale Socialisten.

Conclusie

Farah Karimi zit vol leugens, niet gek als je leest dat ze professioneel valse vluchtverhalen ontwikkelde. Ze verkreeg zelf politiek asiel door een vals vluchtverhaal. Ook na de laatste aantijgingen door de PVV probeert ze er weer onderuit te komen met leugens. Wie geloofd haar dan nog met al die leugens? Ik absoluut niet! Wie zegt dat ze niet nog steeds is verbonden met de Mujahedin Khalq of een andere extremistisch clubje? En dat heeft dan de controle over 420 miljoen euro aan belastingcenten voor de komende 5 jaar. Als ik Mark Rutte was, gaf ik Oxfam Novib helemaal NIETS meer!

Bron: http://eenandergeluid.wordpress.com/oxfam-novib/farahkarimi/

 

 

Oud-wethouder Kaya verdacht van fraude

Voormalig GroenLinks wethouder laat ruim 110.000 euro aan schulden achter en zorgverzekeraars verdenken hem van mogelijk gesjoemel met declaraties.

 

 
Orhan Kaya.
Orhan Kaya.Foto: Roel Dijkstra

Oud-wethouder Orhan Kaya  (GroenLinks) wordt door zorgverzekeraars verdacht van excessief declaratiegedrag en mogelijk frauduleus handelen. Dat staat  in het verslag van de curator naar aanleiding van het faillissement van stichting Renk Zorg, waarvan Kaya directeur was. Deze organisatie was gespecialiseerd in geestelijke gezondheidszorg, meldt  de website die nog in de lucht is. Zij bood zorg aan voor patiënten die zich bij de reguliere GGZ-instellingen niet begrepen voelde. Uit het verslag blijkt verder dat er nog een bedrag openstaat aan schulden van ruim 110.00 euro.

De gemeente Rotterdam heeft nog 8.662, 11 euro huur tegoed. Daarnaast hebben diverse uitkeringsinstanties nog ruim 42.000 euro tegoed en wil ook de belastingdienst nog ruim 50.000 euro niet afgedragen loonheffing. Het UWV claimt nog ruim 25.000 euro te krijgen van Kaya. Met wat er nog in kas was blijft er een schuld over van ruim 110.000 euro. Volgens de curator is de kans dan ook niet groot dat schuldeisers hun geld krijgen. Saillant detail is dat Kaya sinds zijn vertrek als wethouder in 2008 zo’n 165.000 euro wachtgeld ontving tot medio 2010.

Toen Renk Zorg failliet ging waren er acht personeelsleden in dienst. Volgens het verslag van de curator willen de verzekeraars de ingediende declaraties niet betalen omdat deze ‘excessief zijn’ dan wel dat er mogelijk sprake is van frauduleus handelen. De curator acht de kans ‘niet reëel’ dat het geld nog binnen wordt gehaald. Hij staakt dan ook de incassoprocedure. Pogingen om een doorstart te maken liepen op niets uit. Verder constateert de curator dat de boekhouding niet volledig dan wel afdoende is en daarmee is niet voldaan aan de boekhoudplicht. Onbehoorlijk bestuur  zou daarom een belangrijke oorzaak zijn van het faillissement. Kaya verklaarde tegenover de curator dat de oorzaak van het faillissement het gevolg is van het te laat uitbetalen van declaraties van zorgverzekeraars.

Hans Becker, voorzitter van de Raad van Bestuur van stichting Humanitas, zat het eerste halfjaar na de oprichting in de Raad van bestuur van Renk Zorg. ,,Dat was inderdaad op een blauwe maandag, maar ik voelde al dat het niet professioneel ging. Bij de start is het altijd wat wankel, maar met een goed systeem kan je gelijk iets corrigeren maar dat ontbrak.” Becker had toen niet het gevoel dat er sprake was van frauduleuze praktijken. ,,Hij was gewoon niet bekwaam als ondernemer.”

Ondanks meerdere pogingen bleek Kaya zelf niet bereikbaar voor commentaar. Overigens heeft hij nog tijd om ontlastend bewijs bij de curator aan te dragen voordat deze met een eindverslag komt.

 

Wie is Orhan Kaya?

Orhan Kaya werd op 3 juli 1973 geboren in Hozat, Turkije. In 2002 kwam hij namens GroenLinks in de Rotterdamse gemeenteraad. Daarvoor was hij van 1997 tot 1998 arts-assistent, waarna hij van 1999 tot 2005 als bedrijfsarts  bij Achmea Arbo aan de slag ging. In 2006 was hij lijsttrekker van zijn partij en behaalde twee zetels. De partij werd door PvdA-lijsttrekker Peter van Heemst uitgenodigd om deel te nemen aan een college met CDA en VVD.

Tegen het advies van diverse partijleden in wilde Kaya perse wethouder worden. Hij kreeg de post cultuur en participatie. Tijdens de installatie kwam het al tot een harde botsing met Leefbaar Rotterdam. Marco Pastors, door de GroenLinkser in een interview met deze krant betitelt als racist, zette vol de aanval in. Hij noemde Kaya ‘het kleinste lid van het college’. Toenmalig burgemeester Ivo Opstelten kon zijn lach nauwelijks onderdrukken, maar vroeg Pastors toch te stoppen.

In de zomer van 2008 liet Kaya weten te vertrekken omdat hij onvoldoende steun voelde voor zijn beleid. Later zei hij echter dat hij was weggestuurd door Peter van Heemst. Overigens was zijn wethoudersperiode weinig succesvol. Zo kreeg hij enorme kritiek op zijn participatiebeleid, was er veel gedoe rondom het faillissement van poppodium Nighttown en bleken Rotterdammers middels het RotterdamIdee geld te kunnen krijgen zonder zich te hoeven verantwoorden.

Na zijn wethoudersloopbaan keerde hij dus terug de zorg in. Dat bleek echter ook geen succes. Zijn stichting Renk Zorg werd op 21 januari van dit jaar, anderhalf jaar na oprichting, failliet verklaard.

“Onderste steen moet boven”

Leefbaar Rotterdam raadslid Dries Mosch heeft de stukken van de curator ook gezien en is geschrokken. Hij wil opheldering van het stadsbestuur of het wist van de handel en wandel van de oud-wethouder.

“De gemeente heeft dat pand verbouwd en verhuurd. Welke zekerheden heeft de gemeente bij het aangaan van het contract afgesloten? Ik wil ook weten wat er is verbouwd en wat deze stichting aan subsidie heeft gekregen.” Daarnaast vraagt hij zich af hoeveel subsidie Kaya indirect heeft gekregen uit de gelden die beschikbaar zijn voor de geestelijke gezondheidszorg, bijvoorbeeld van het Centrum voor Dienstverlening. “Welke diensten hebben nog meer zaken met hem gedaan? De onderste steen moet boven.

Bron: http://www.metronieuws.nl/regionaal/oud-wethouder-kaya-verdacht-van-fraude/SrZnjm!6CTm2lpt40S/

 

'Duyvendak brein terreuraanslagen RaRa'

door Claudia van Zanten 15 aug 2008

Duyvendak zou ook achter de aanslagen op Makro-vestigingen en Shell-stations hebben gezeten
Duyvendak zou ook achter de aanslagen op Makro-vestigingen en Shell-stations hebben gezeten

Het donderdag teruggetreden GroenLinks-Kamerlid Wijnand Duyvendak heeft niet alleen ingebroken en zich schuldig gemaakt aan indirecte bedreiging en intimidatie, hij zou ook een ‘sleutelrol’ hebben gespeeld binnen terreurgroeg RaRa

Dat schrijft De Telegraaf, die zich zegt te baseren op verklaringen van anonieme medewerkers van opsporings- en inlichtingendiensten.

Militaire zendmast
Volgens een ex-agent was Duyvendak op 9 februari 1987 gesignaleerd in de buurt van de Lemelerberg, waar die avond een aanslag werd gepleegd op een militaire zendmast, uit protest tegen een NAVO-oefening.

‘Al snel werd een speciaal team geformeerd, het zogeheten Mastenteam. Duyvendak was hoofdverdachte nummer 1,’ aldus de voormalige agent.

'Vuistdik dossier'
Een voormalig opsporingsambtenaar van de BVD zegt: ‘De BVD had een vuistdik dossier over de man. Hij was volgens de geheime dienst betrokken bij zowel de Makro-branden als de Shell-aanslagen. Duyvendak zat er heel diep in en speelde een sleutelrol binnen het netwerk.’

Duyvendak besloot donderdag zijn Kamerzetel neer te leggen. Het 50-jarige Kamerlid raakte vorige week in opspraak toen elsevier.nl schreef over de persuitnodiging voor de presentatie van het nieuwe boek van Duyvendak.

Daarin gaf hij toe betrokken te zijn bij een inbraak in het ministerie van Economische Zaken in 1985, terwijl hij dat altijd had ontkend.

Onhoudbaar
De positie van Duyvendak werd onhoudbaar na de onthullingen over zijn inbraak, zijn indirecte betrokkenheid bij bedreigingen en intimidatie en de roep van de Tweede Kamer om een spoeddebat over zijn positie.

Overigens heeft Duyvendak zijn betrokkenheid bij RaRa tot nog toe ontkend. Hij heeft altijd gezegd de acties van de terreurgroep af te wijzen.

Lees alles over de kwestie Duyvendak in het dossier

Lees ook het Elsevier-commentaar Femke Halsema heeft nog iets uit te leggen

Duyvendak woonde ten tijde van de aanslag op de militaire zendmast in het Amsterdamse kraakpand De Groote Keijser. Zowel deze als andere kraakpanden dienden destijds als uitvalsbasis voor de acties van RaRa.

'Het was een zeer hechte groep, waarbij onderling ook heel veel seks werd bedreven,' zegt een oud-rechercheur in De Telegraaf. 'Enkele vrouwelijke leden stonden te boek als groupies. (...) Ook kwam ons ter ore dat de mannelijke kopstukken een kind van de beweging wilden produceren.'

'In Amsterdam hoopten de mannen achter RaRa dit te bereiken door een cocktail samen te stellen van hun sperma. Dit moest vervolgens worden ingebracht in een van groupies,' aldus de oud-rechercheur.

Bron: http://www.elsevier.nl/Politiek/nieuws/2008/8/Duyvendak-brein-terreuraanslagen-RaRa-ELSEVIER199550W/

Onderzoek-Van Tulder vergt meer tijd

Het integriteitsonderzoek naar mogelijke belangenverstrengeling door Provinciale Statenlid Margriet van Tulder (GroenLinks), en het handelen van gouverneur Theo Bovens in dit dossier, komt deze week nog niet gereed.

Dat was wel de bedoeling, maar onderzoekers Rob Persoon en Cees Versteden hebben bij de gouverneur om uitstel gevraagd. Bovens heeft hierin toegestemd. Twee weken geleden werd bekend dat de coalitiepartijen in Provinciale Staten eerder dit jaar bij gouverneur Bovens hebben geklaagd over Van Tulder. De partijen vinden dat ze persoonlijke belangen vermengt met politiek, omdat ze lobbyde voor het Ithaka Science Center in Tegelen. Van dit inmiddels failliet verklaarde educatiecentrum was Van Tulder initiatiefnemer, werknemer en directeur. Om Ithaka van de ondergang te behoeden, klopte ze in juni dit jaar bij de coalitie aan voor provinciale steun. Van Tulder bood daarbij per e-mail aan om de benodigde Statenmotie voor steun (deels) te schrijven, die het CDA dan vervolgens kon indienen. Die partij weigerde medewerking en zette vraagtekens bij Van Tulders handelswijze, gevolgd door de VVD en de PvdA. Het onderzoek richt zich echter ook op de rol van Bovens. De gouverneur oogstte kritiek toen bleek dat hij maandenlang geen actie heeft ondernomen nadat de provinciale coalitie bij hem aan de bel had getrokken over Van Tulder, die belangenverstrengeling wordt verweten. Bovens beschouwde de mondeling overgebrachte boodschap niet als een officieel verzoek om de kwestie te onderzoeken. Volgens Versteden en Persoon, die vorige week aan de slag gingen, is het onmogelijk om uiterlijk aanstaande vrijdag met conclusies te komen, zoals gepland was. Die datum was gekozen omdat dan de begrotingsbehandeling in Provinciale Staten is, en de tijdelijk teruggetreden Van Tulder dan weer graag zou aanschuiven. De onderzoekers denken echter niet onder die tijdsdruk met een gedegen en zorgvuldig rapport te komen. Wanneer het onderzoek dan wel kan worden afgerond, is nog onbekend.

bron: http://www.limburger.nl/article/20131106/REGIONIEUWS01/131109064/1230

Marijke Vos (GroenLinks)

Marijke Vos, voormalig partijvoorzitter en Tweede Kamer-lid van Groenlinks raakte in de periode tussen 2006 en 2009 als wethouder enkele malen in opspraak. In het najaar van 2006 mocht Vos als wethouder aanblijven nadat bleek dat de gemeente Amsterdam nalatig geweest was door toe te staan dat het schip de "Probo Koala" een zeer giftige lading (waterstofsulfide) over mocht laden. Het schip zou later dit op illegale wijze hebben gedumpt in Ivoorkust. Hier kwamen volgens een rapport van de Verenigde Naties 7 mensen door om het leven en raakte er duizenden ernstig ziek. Ook werd er een grote hoeveelheid vee preventief geruimd. Als wethouder in Amsterdam was Marijke Vos hiervan toen de hoofdverantwoordelijke.In 2009 presenteerde Vos met veel bombarie haar plan voor het opzetten van een gemeentelijke groen energiebedrijf. Het idee was om voor tientallen miljoenen euro's groene energie te gaan produceren. Toen het onderzoeksbureau PricewaterhouseCoopers hier de nodige kritiek op had en haar bevindingen hierover in een rapport opstuurde naar de gemeenteraad, probeerde Vos dit onder de pet te houden. Vervolgens liet ze een bevriende journalist van de Volkskrant (tevens mede-eigenaar van een gezamenlijke Franse wijnboerderij) een artikel schrijven, ten faveure van het energiebedrijf. Toen dit allemaal naar buiten lekte overleefde Vos, dankzij de PvdA, een motie van afkeuring. Tegenwoordig is Marijke Vos voor Groenlinks lid van de Eerste Kamer.

bron: http://www.foute-politici.nl/2013/08/marijke-vos-groenlinks.html

Aangifte fraude tegen ex-raadslid GroenLinks

De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden heeft aangifte gedaan tegen de voormalige penningmeester wegens “onduidelijke financiële boekingen naar zijn privérekeningen”.

Het zou gaan om een bedrag van minstens 15.000 euro. “We zijn nog bezig met onderzoek. Het kan dus meer zijn”, meldde voorzitter Peter Otten van de vereniging donderdag. De man was tot voor kort fractievoorzitter van GroenLinks, maar stopte vorige maand om onduidelijke redenen. De penningmeester was tot voor kort fractievoorzitter van GroenLinks in Emmen en stopte vorige maand plotseling en om onduidelijke redenen met zijn politieke werk. De fraude kwam aan het licht toen een nieuwe penningmeester aan het werk ging.

bron: http://www.hartvannederland.nl/nederland/2012/aangifte-fraude-tegen-ex-raadslid-groenlinks/