De waarheid is hard!

VVD

GroenLinks, PvdA, VVD, Kuzu/Ozturk stemmen TEGEN motie kindhuwelijken

 

Man man man. Soms moet je je schamen om Nederlander te zijn. En nee, dan hebben we het niet over de dramatische uitschakeling van Oranje voor het EK2016. Neen. We hebben het over ons parlement. De Tweede Kamer. Daar zitten dus partijen in die kindhuwelijken GOEDKEUREN.

Jawel. GroenLinks, VVD, PvdA, Kuzu/Ozturk; allemaal stemden ze tegen de motie van CDA-kamerlid Pieter Omzigt om kindhuwelijken te laten ontbinden. Zo’n kindhuwelijk, een 56-jarige salafistische baardman met een 13-jarig strak vagijntje? Geen enkel probleem voor Jesse Klaver, Stef Blok en Diederik Samson. En Joris Demmink zag dat het goed was. Doen we nog even de tekst van de motie, opdat daar geen misverstand over kan bestaan:

DE KAMER,

GEHOORD DE BERAADSLAGING,

OVERWEGENDE DAT KINDHUWELIJKEN ONACCEPTABEL ZIJN EN VOLSTREKT IN TEGENSPRAAK MET DE NEDERLANDSE RECHTSSTAAT;

VERZOEKT DE REGERING, TOT DE INWERKINGTREDING VAN HET DOOR DE EERSTE KAMER AANGENOMEN WETSVOORSTEL MAXIMAAL GEBRUIK TE MAKEN VAN DE MOGELIJKHEDEN OM GESLOTEN KINDHUWELIJKEN NIETIG TE VERKLAREN EN DE KAMER TE RAPPORTEREN OVER HET AANTAL GEVALLEN WAARIN DIT IS GELUKT,

EN GAAT OVER TOT DE ORDE VAN DE DAG

Niets aan toe te voegen, maar de vertaling van dit voorstel is: over een paar weken treedt de wet tegen kindhuwelijken in werking, maar kabinet, alsjeblieft doe er tot die tijd ook wat aan. Nietig verklaren, de huwelijken van die tienerbatsers. Maar nee, dankzij VVD, PvdA, GroenLinks en Kuzu/Ozturk (we kunnen he tniet vaak genoeg zeggen) is seks met kindbruidjes is geen enkel probleem in de Nederlandse AZC’s. Dat u het even weet. Voorzitter, dit Parlement is een nepParlement. Stelletje smeerlappen.

Bron: http://stopdebankiers.eu/groenlinks-pvda-vvd-kuzuozturk-stemmen-tegen-motie-kindhuwelijken/

200 uur werkstraf voor stalkend VVD-raadslid Dennis Hoekstra uit Bergen op Zoom

BREDA - VVD-raadslid Dennis Hoekstra uit Bergen op Zoom moet een werkstraf van 200 uur uitvoeren. De 24-jarige Bergenaar stond vrijdag in Breda terecht voor stalking van zijn 30-jarige ex-vriendin uit Bergen op Zoom. Zelf blijft hij ontkennen.

De politicus zou vier jaar lang via honderden sms-, Whatsapp- en mailberichten en telefoontjes de vrouw het leven ondraaglijk hebben gemaakt. Danielle, het slachtoffer in deze zaak las een zeer emotionele verklaring voor tijdens de rechtszitting. Haar leven is een hel geworden, zegt ze. 

Hoekstra stond vijfde op de kieslijst van de VVD in Bergen op Zoom, maar werd niet herkozen omdat anderen met voorkeurstemmen in de raad zijn gekozen. In de aanloop naar de rechtszaak had hij al zijn werk in de fractie tijdelijk neergelegd.

VVD-fractievoorzitter Gert-Jan Huismans en bestuursvoorzitter Jan van Wijk van de VVD Bergen op Zoom zaten op de publieke tribune de rechtzaak te volgen. In eerdere berichten heeft de VVD aangegeven dat het om een privékwestie gaat.

Tranen
Twee vrouwen zitten naast Hoekstra en zijn advocaat op de rechtbank in Breda. Links Danielle, de ex van Dennis. Ze had een tijdje een relatie met hem. Toen ze daar een punt achter zette, begon de ellende. Dennis bestookte haar in anderhalve maand tijd met bijna 1500 sms'jes, Whatsappjes, e-mails en telefoontjes. Hij zocht haar thuis en op haar werk op. Danielle werd bang en uiteidelijk ging ze naar de politie en deed aangifte van stalking.

Terwijl de rechter vragen stelt aan het Bergse raadslid, houden de twee vrouwen elkaars handen vast. De vrouwen zijn allebei emotioneel. Danielle heeft haar vriendin meegenomen om haar te steunen. Het verdriet wordt erger als de inhoud van de zaak wordt behandeld en er verschillende sms-berichten en Whatsapp-berichten worden voorgelezen. "Bravo, je hebt me geblokkeerd op Facebook, maar slimpie ik kan via bekenden nog steeds op je pagina." En, "Jij gaat hier zo ongelooflijk veel spijt van krijgen", of "Dit loopt echt uit de hand, wil je me dood hebben soms?"

Stalking
Volgens de Officier van Justitie is de zaak zo klaar als een klontje. "Mevrouw heeft herhaaldelijk en duidelijk te kennen gegeven geen contact meer te willen en steeds zoekt u haar weer op."

Hij eiste een werkstraf van 200 uur, een schadevergoeding van duizend euro en een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden met een proeftijd van twee jaar. "Om te voorkomen dat meneer in herhaling valt." De rechter nam de geëiste straf over in zijn vonnis. Ook hij acht Hoekstra schuldig aan belaging van de 30-jarige vrouw.


Verstandsverbijstering
Hoekstra ontkent dat er sprake is van stelselmatige stalking over een periode van vier jaar. "Toen de relatie net beëindigd was, heb ik heel veel ge-sms't en gewhatsappt. Dat waren de emoties. Dat was stom en had ik niet moeten doen. Maar na anderhalve maand was het klaar."

Volgens het raadslid was er sprake van een vlaag van verstandsverbijstering. Hoekstra vertelt op zitting dat ook 'aangeefster', zoals hij zijn ex-vriendin stelselmatig noemt, instemde met het contact.

Leven verwoest
Danielle heeft een heel ander verhaal. Tijdens haar spreekrecht op zitting vertelt ze dat haar leven is verwoest. Haar huwelijk strandde vanwege de stalker die maar niet wilde accepteren dat ze inmiddels getrouwd was. Ze woont nu met haar dochtertje alleen. "'Ik ben alles kwijtgeraakt. Mijn gezin. Mijn droom. Mijn toekomst. Door wat hij heeft gedaan ben ik bang geworden."

In tranen vertelt ze: "Ik kon amper de straat op. Mijn telefoon ging de hele dag en soms ook de nacht door. Ik sloot de rolluiken zodra ik thuis was en deed voor niemand de deur open. Ik ging nergens naar toe... Hij reed langs, niet alleen thuis maar ook op het werk. Als hij mij niet kon vinden, zocht hij mij overal."

Laster
Advocaat mr. Michael Yap uit Bergen op Zoom staat Dennis bij. Hij vindt dat er juridisch geen sprake is van stalking. Het zou geen strafzaak moeten zijn, maar dit komt in aanmerking voor bemiddeling. Hij eiste vrijspraak. Tevergeefs.

Volgens de advocaat is het ook heel lang goed gegaan tussen Danielle en Dennis. "Dennis zou de derde in het huwelijk zijn, heeft mevrouw ooit gezegd, maar ineens zette ze er een punt achter en dat besluit was een mokerslag." Ook noemde de advocaat de media-aandacht voor de zaak, waar zijn cliënt last van heeft gehad.

Geboortekaartje
Hoekstra ontwierp het geboortekaartje van de dochter van Danielle, ging met haar familie mee naar het strand en werkte professioneel met haar samen. "Zij heeft in deze tijd ook contact met mij willen hebben."

In zijn laatste woord zei Dennis: "Ik acht mezelf onschuldig. Ik word hier onterecht als zondebok weggezet. Vier jaar lang is er contact geweest met wederzijdse instemming. Dit is een schandalige zaak en ik ga aangifte doen van laster."

bron: http://www.omroepbrabant.nl/?news/2083791273/200+uur+werkstraf+voor+stalkend+VVD-raadslid+Dennis+Hoekstra+uit+Bergen+op+Zoom.aspx

Charl Schwietert (VVD)

Lange tijd had voormalig VVD staatssecretaris van Defensie Charl Schwietert de twijfelachtige eer om de kortste bewindsperiode voor een regeringslid ooit op zijn naam te hebben staan, dit record werd echter in 2002 verbroken door Philomena Bijlhout (LPF). Schwietert was in 1982 voor drie dagen staatssecretaris nadat Ed Nijpels hem op persoonlijke titel naar voren had geschoven. Direct na zijn benoeming raakte hij in opspraak toen bleek dat hij ten onrechte zichzelf een doctorandus titel had toegedicht. Ook beweerde hij ten onrechte een luitenant te zijn geweest in het leger. Ondanks de kortstondige periode op het Ministerie van Defensie verkreeg Schwietert wel twee jaar het recht op ruim 80 procent van zijn salaris aan wachtgeld. In 1994 beweerde Schwietert alsnog een doctorstitel te hebben behaald aan de Amerikaanse Hawthorne Universiteit, en zodoende eerherstel te hebben verkregen. Een jaar later kwam Schwietert wederom ter discussie toen bekend werd dat deze universiteit niet onder academische kringen erkend werd, ook speelden er geruchten dat Schwietert documenten had vervalst om toegelaten te worden op de universiteit. Schwietert besloot hierop in 1998 zijn graad weer in te leveren.

bron: http://www.foute-politici.nl/2014/09/charl-schwietert-vvd.html

Albert-Jan Evenhuis (VVD)

Albert-Jan Evenhuis, namens de VVD voormalig staatssecretaris van Economische Zaken, werd in februari 1999 door de rechtbank veroordeeld tot het betalen van een boete van 50.000 gulden omdat hij ruim twee ton aan inkomsten zou hebben verzwegen voor de belastingdienst. De zaak hield verband met het zogenaamde "Groninger Kredietbank schandaal". De voormalig directeur van die bank, B. Ketelaar, zou voor meer dan honderd miljoen gulden aan dubieuze kredieten en leningen hebben verstrekt, waaronder aan de zwager en zakenpartner van Evenhuis, G. Meppelink. Evenhuis zelf was hierin ook verdachte omdat hij in de te maken transacties zou hebben bemiddeld. Evenhuis werd echter door de rechtbank vrijgesproken van oplichting, Ketelaar en Meppelink werden wel tot celstraf veroordeeld.
Evenhuis werd in 1987 ook al vrijgesproken toen er sprake zou zijn geweest van belangenverstrengeling aan zijn kant. Evenhuis leende het bedrag van 225.000 gulden van het bedrijf Giethoorn Beheer BV, dat eigendom was van een buurman van Evenhuis. Toen er hier Kamervragen over werden gesteld antwoordde Evenhuis dat de lening bedoeld was voor zijn zwager, G. Meppelink. Een deel van het bedrag was echter ook voor hemzelf bedoeld. Dit was saillant aangezien Evenhuis eerder verantwoordelijk was voor een investeringssubsidie dat Giethoorn Beheer BV had verkregen. De consternatie die hierop volgde zorgde voor het politieke einde van Evenhuis, de vrijspraak die later kwam bracht hem niet meer terug. In januari 2011 overleed hij aan kanker.

bron: http://www.foute-politici.nl/2014/05/albert-jan-evenhuis-vvd.html

Gee Craenen (VVD)

Voormalig VVD-wethouder Gee Craenen uit Echt werd op 7 april 1992 veroordeeld tot een celstraf van zes maanden voorwaardelijk voor het aannemen van steekpenningen van de Klimmense wegenbouwer Sjaak Baars. Het zou zijn gegaan om het bedrag van 70.000 gulden. In ruil daarvoor zou Baars opdrachten hebben gekregen voor de gemeente. Craenen, wethouder van financiën in de periode 1982-1986,  heeft altijd beweerd dat het slechts om een lening zou zijn gegaan. De rechtbank verklaarde echter dat Craenen "de onkreukbaarheid van de ambtenarenstand ernstig in diskrediet heeft gebracht". Craenen werd een jaar later in hoger beroep wederom in het ongelijk gesteld.

bron: http://www.foute-politici.nl/2014/03/gee-craenen-vvd.html

Oud-wethouder Huijpen beledigde agenten tot op het bot

OUDENBOSCH - In het conflict tussen oud-wethouder Gerard Huijpen van de gemeente Haldeberge en de politie in Oudenbosch heeft Huijpen agenten tot op het bot beledigd. Dat blijkt uit een politierapport dat donderdagavond tijdens de raadsvergadering openbaar is gemaakt.  VVD'er Huijpen ging in november op het politiebureau door het lint, nadat zijn schoonzoon en dochter werden verhoord voor een opstootje waarbij ze betrokken waren. De toenmalige wethouder en loco-burgemeester noemde de agenten herhaaldelijk 'klerelijers' en 'kankerlijers'.  In een later verzoeningsgesprek betichtte hij de politie ook nog van mafiapraktijken en vertelde hij dat hij iemand neer zou steken als iemand zijn familie iets aan zou doen. In december was er voor Huijpen geen andere keuze dan opstappen.

bron: http://www.omroepbrabant.nl/?news/111964962/Oud-wethouder+Huijpen+beledigde+agenten+tot+op+het+bot.aspx

Piet Neus (VVD)

Piet Neus, voormalig VVD-wethouder in Maastricht, werd op 12 oktober 1994 veroordeeld tot een maand voorwaardelijke celstraf en een geldboete van € 10.000. Neus trad zelf al af toen in april van 1993 de FIOD een strafrechtelijk onderzoek tegen hem begon omdat een verbouwing aan zijn woonhuis nooit werd betaald. De aannemer die de verbouwing uitvoerde kreeg zelf regelmatig opdrachten vanuit de gemeente Maastricht. In het onderzoek verklaarde de aannemer dat het "commercieel niet verstandig is om een wethouder een rekening te sturen." Neus werd uiteindelijk door de rechter schuldig bevonden voor het aannemen van steekpenningen en valsheid in geschrifte. Dat laatste kwam omdat Neus in 1990 zijn secretaresse een valse rekening voor 1020 dienstkilometers zou hebben laten indienen. Neus ontkende altijd alle aantijgingen en probeerde zelfs later nog een politieke comeback te maken door zich kandidaat te stellen als Provinciaal Statenlid. Dit werd echter door de VVD geblokkeerd.

bron: http://www.foute-politici.nl/2014/03/piet-neus-vvd_18.html

OM overweegt vervolging hackend raadslid

Het Openbaar Ministerie onderzoekt of VVD'er Kees Francis vervolgd wordt voor inbraak in e-mailaccounts van raadsleden. Hij las zeven maanden lang e-mails van een partijgenoot en een oppositiepartij.

De gemeenteraad van Harenkarspel vergaderde gisteren over een rapport van Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING). In het rapport komt aan het licht dat VVD-fractieleider Kees Francis e-mailaccounts van raadsleden hackte en zeven maanden lang de e-mails las. Francis kreeg toegang tot de accounts door het standaardwachtwoord te gebruiken.

De raad doet zelf geen aangifte, maar stuurt het rapport door naar de officier van justitie. De officier bepaalt of Francis strafrechtelijk vervolgd wordt voor computervredebreuk. Tine Zwiers (woordvoerder OM) geeft aan dat vervolging afhankelijk is van de omstandigheden. "De officier kan ook zonder aangifte van de gemeenteraad besluiten om de betrokkene te vervolgen. Dit is afhankelijk van het strafbare feit en de omstandigheden. Het OM weegt daarbij het oordeel van de gemeenteraad mee in zijn besluit", vertelt zij tegenover Webwereld.

'Verwacht geen vervolging'

Burgemeester Evert Vermeer verwacht niet dat het OM gaat vervolgen. “Het voorval grijpt voornamelijk in hoe raadsleden met elkaar omgaan. Dat hebben we op een goeie manier onderzocht en open over gesproken. Daarbij is het voor ons nu afgesloten."

Volgens raadslid Gerda Rootjes-De Boer (Algemeen Belang '89) is het voor het eerst in Nederland dat zoiets gebeurt. “BING wees in het rapport al op de straffen die hiervoor kunnen staan, variërend van een geldboete tot gevangenisstraf." Zij wijst verder op de hack bij de provincie Noord-Holland afgelopen september. Hierbij werd de site van de provincie gehackt en kreeg de hacker toegang tot documenten en bestanden. De provincie doet daarbij wel aangifte van computervredebreuk.

Openlijk behandelen

Voor de gemeente Harenkarspel is de zaak hiermee klaar. Burgemeester Vermeer tegenover Webwereld: “De fractievoorzitters waren het unaniem eens om de zaak daarmee af te ronden. Door het openbaar te behandelen hopen we dat het vertrouwen in het openbaar bestuur zo min mogelijk is geschaad. Als zoiets gebeurt dan is het zaak om het zo open mogelijk te behandelen."

De gemeente scherpt daarnaast het ICT-beleid en de Gedragscode Integriteit aan. Rootjes-De Boer gaat haar wachtwoord vaker verwisselen. Toch maakt het volgens haar niet uit dat Francis de account hackte door het standaardwachtwoord te 'raden'. “Ook al heb je een voornaam als wachtwoord of 0000. Het blijft gewoon diefstal."

Van lek tot hack

De zaak kwam aan het licht toen Francis partijgenoten e-mailverkeer liet zien tussen raadsleden van de partij Algemeen Belang ´89. Hieruit bleek dat een VVD´er informatie lekte aan die partij. Francis wilde hiermee het lekken aan partijen binnen de VVD aan de kaak stellen. Door de e-mail te laten zien werd duidelijk dat hij toegang tot de e-mailaccount had.

Francis probeerde de zaak nog binnenskamers te houden door AB '89 zwijggeld en wijziging van politieke standpunten aan te bieden. Die partij ging daar niet op in. Mede op verzoek van de burgemeester trad Francis eind april af als raadslid. In een verklaring meldde hij spijt te hebben van zijn inbraak.

bron: http://webwereld.nl/beveiliging/55160-om-overweegt-vervolging-hackend-raadslid

Bijna 2 jaar cel voor frauderend ex-Statenlid

Oud-VVD-Statenlid Berthold Ziengs (45) uit Assen moet 22 maanden de cel in voor belastingfraude en witwaspraktijken. Dit heeft de rechtbank dinsdag beslist. Ziengs heeft vanaf 2006 5 jaar lang de belastingdienst getild en ruim 660.000 euro opgestreken. Dat geld werd vervolgens witgewassen.

Omzetbelasting innen

Via zijn bedrijf Tecumseh verhandelde Ziengs onder meer zonnepanelen voor de Duitse markt. Door facturen te vervalsen inde Ziengs te veel omzetbelasting. Tijdens het onderzoek van de fiscale opsporingsdienst (FIOD) in juli 2011 kwamen tientallen valse facturen boven water.

Fictief persoon

Tijdens het onderzoek van de fiscale opsporingsdienst (FIOD) in juli 2011 kwamen tientallen valse facturen boven water. Ziengs voerde een fictief persoon op als de vervalser. De rechtbank wees dit verhaal naar het land der fabelen. De rechter sprak van een omvangrijke fraudezaak en legde een zwaardere straf op dan door de officier was voorgesteld. Die eiste twee weken geleden 24 maanden, waarvan 4 maanden voorwaardelijk.
 
Publiek ambt 

De rechter wees er in het bijzonder op dat Ziengs tijdens de fraudehandelingen als provinciaal statenlid een publiek ambt bekleedde. Hoewel Ziengs niet in die functie deze feiten heeft begaan mag van publieke ambtsdragers absolute integriteit worden verwacht. Zeker als het gaat om het frauderen met overheidsgeld, wordt dit als strafverzwarend meegewogen.

bron: http://www.binnenlandsbestuur.nl/ambtenaar-en-carriere/nieuws/bijna-2-jaar-cel-voor-frauderend-ex-statenlid.9109959.lynkx

Veroordeelde VVD'er pleegt zelfmoord

Voormalig VVD-gemeenteraadslid Ton van der Schans uit Den Helder heeft in de nacht van donderdag op vrijdag zelfmoord gepleegd. Dat meldt Den Helder Actueel

Hij was eerder deze week veroordeeld wegens het verduisteren van 18.000 euro van zijn partij, waarvoor hij ook korte tijd penningmeester was. De VVD-fractie in Den Helder, waarvoor Van der Schans tot 2010 raadslid was, had de verduistering lange tijd stilgehouden.

Werkstraf
Ondanks dat Van der Schans het geld inmiddels heeft terugbetaald, veroordeelde de rechter hem tot een voorwaardelijke werkstraf. VVD-raadlid Ben Reiff vertelde aan Den Helder Actueel dat Van der Schans, die 62 jaar werd, veel problemen in de privésfeer kende.

"Het zat hem al niet mee in de privésfeer en dit was vermoedelijk toch net te veel", zei Reiff. "Als VVD zijn we enorm geschrokken, binnen de partij heerst een verslagen gevoel. Dit was wel het laatste wat we hadden verwacht."

Vervelend
Reiff sprak woensdagavond nog met Van der Schans, die hem bedankte voor het feit dat de fractie nooit de publiciteit had gezocht vanwege de verduistering. "Dat het nu wel in de openbaarheid was gekomen, was natuurlijk heel vervelend, maar ik kreeg niet het gevoel dat hij er heel erg veel last van had."

Van der Schans was de huidig voorzitter van afdeling Den Helder van de vakbond voor Defensiepersoneel VBM/NOV, verreweg de grootste afdeling binnen de vakbond.

bron: http://www.spitsnieuws.nl/binnenland/2012/10/veroordeelde-vvder-pleegt-zelfmoord

Jirka van de Ven (VVD)

Jirka van de Ven, voormalig VVD wethouder en raadslid in Nuenen, haalde in februari 2010 het landelijke nieuws toen bekend werd dat zij sinds oktober 2007 geen enkele keer meer in de gemeenteraad was verschenen. Ondertussen ontving zij wel ruim € 20.000 aan vergoedingen hiervoor. Extra pikant was dat zij al ruim € 100.000 aan wachtgeld ontving voor haar rol als voormalig wethouder, waarvoor zij al eerder moest aftreden van het partijbestuur. Volgens de VVD was dit omdat het vertrouwen in haar kwaliteiten waren verdwenen. Van de Ven hield het echter op "chantage". Dit alles had te maken met het feit dat haar echtgenoot een buitenechtelijke relatie had met de vriendin van de VVD fractievoorzitter. Uit boosheid hierover weigerde van de Ven vervolgens ruim twee en een half jaar in de gemeenteraad te verschijnen. Hiervoor werd zij door de VVD geroyeerd, wat later ook weer teruggedraaid werd.

bron: http://www.foute-politici.nl/2013/10/jirka-van-de-ven-vvd.html

Stan Klijnhout (VVD)

Stan Klijnhout raakte in 2012 negatief in het nieuws nadat uitlekte dat hij in 2006 na zijn periode als wethouder van de gemeente Utrechtse Heuvelrug teveel wachtgeld had ontvangen. Klijnhout besloot hierop zijn inmiddels verkregen zetel in de gemeenteraad op te geven. Hij accepteerde een voorstel van justitie tot een taakstraf van 100 uur voor valsheid in geschrifte. In zijn rol als directeur van het Marechausseemuseum verzuimde Klijnhout te melden dat hij een salarisverhoging kreeg, wat direct invloed zou hebben op het wachtgeld. Later zou blijken dat het in totaal om € 121.609 zou gaan. Klijnhout liet onmiddellijk weten dit bedrag terug te betalen. Hij gaf verder aan dat volgens hem de schuld bij de gemeente zelf lag, deze zou intern administratieve fouten hebben gemaakt.
De gemeente raakte een jaar later nog even in opspraak nadat bleek dat het onderzoek naar het uitlekken van de hele affaire in totaal € 32.600 had gekost.

bron: http://www.foute-politici.nl/2013/10/stan-klijnhout-vvd.html

Wilma Verver (VVD)

Wilma Verver stapte in mei 2011 op als burgemeester van Schiedam, nadat er een toestroom van negatieve publiciteit rond haar functioneren aan het licht kwam. Nadat het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) een vernietigend rapport over haar had geschreven, wilde de Schiedamse gemeenteraad haar 'eervolle' ontslag zelfs omzetten in 'oneervol'. Dit is echter niet gelukt. BING concludeerde in haar rapport dat Verver haar macht misbruikte door een aannemer, met wie zij een geschil had, buiten de deur van Schiedam te houden. Ook zou zij een angstcultuur hebben gecreëerd onder ambtenaren. Verver probeerde via de rechter nog publicatie van het rapport tegen te houden, maar werd hierin in het ongelijk gesteld.

bron: http://www.foute-politici.nl/2012/10/wilma-verver-vvd.html