De waarheid is hard!

CDA

CDA-raadslid Raalte stuurde dickpics en vragen over schaamhaar aan mevrouw met angststoornis

Bent u ze ook zo zat? Al die landelijke politici die in de gemeenteraadscampagne in de spotlights staan? GroenLinks MeToo dit, Groenlinks MeToo dat, terwijl er in de gemeenteraden genoeg seksueel gefrustreerde viespeuken zitten.

Gelukkig wordt daar in Raalte iets aan gedaan. Christen Democratische Appjesstuurder Robert Vloedgraven heeft de aandacht op zich gevestigd door dickpics te sturen aan een mevrouw met een angststoornis die een radiodebat organiseerde. ""Foto's van zichzelf en ook van zijn geslachtsdeel, appjes of ik geschoren ben van beneden en dat ik grote borsten heb. Dat soort appjes", vertelt Melanie Visscher." Ja kiezertjes. Politici zijn soms net als mensen. Met dezelfde mensen wensen. En dezelfde mensen streken. Helaas betekent dit wel het einde voor Robert Vloedgraven in de politiek. Stuurt iemand hem nog een lief appje?

bron: https://www.geenstijl.nl/search/?keyword=groenlinks&page=2

Jo in de Braekt (CDA)

Voormalig CDA wethouder Jo in de Braekt uit Maastricht werd in juni 1995 veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van één maand, plus een boete van 10.000 gulden. De rechtbank achtte bewezen dat in de Braekt, in ruil voor gemeentelijke opdrachten, steekpenningen had aangenomen van verschillende bedrijven, waaronder wegenbouwer Baars. De steekpenningen waren in de vorm van lucratieve reizen, onder meer naar Rome en Wenen. In de Braekt had twee jaar eerder al zijn functie neergelegd. In hoger beroep wilde de rechtbank in eerste instantie een zwaardere voorwaardelijke celstraf opleggen, maar hield rekening met het lange treuzelen van het Openbaar Ministerie om tot vervolging te komen. Hierdoor kreeg in de Braekt wederom dezelfde straf opgelegd. De zaak was één van de vele uit de jaren '90 van Limburgse politici die met corruptie en strafzaken in verband werden gebracht.

bron: http://www.foute-politici.nl/2014/11/jo-in-de-braekt-cda.html

Fons Heuts (CDA)

In 2014 raakte Heuts wederom in opspraak toen in de woning van zijn zoon (gelegen direct schuin tegenover de woning van Heuts) een wietplantage werd ontdekt. Heuts ontkende op de hoogte te zijn geweest van de plantage.

Fons Heuts, voormalig wethouder en huizenmakelaar in de gemeente Nuth, werd in februari 1987 in staat van beschuldiging gesteld voor valsheid in geschrifte en oplichting bij de verkoop van negentien premie A-woningen in Nuth. Degenen die geïnteresseerd waren in de woningen konden overgaan tot koop op voorwaarde dat een bedrag onder de tafel werd betaald, dit zou in totaal om 100.000 gulden zijn gegaan. Heuts zou destijds het geld aan bouwbedrijf Habets BV hebben doorgesluisd om de stichtingskosten van die huizen te drukken en zodoende de rijkssubsidies niet in gevaar te brengen. Justitie kwam in januari 1988 tot een schikking met Heuts, na het betalen van 10.000 gulden boete werd een gang naar de rechtbank vermeden. Tevens mocht hij zijn makelaarslicentie behouden. Heuts ontkende altijd elke beschuldiging aan diens adres. In 1983 werd echter al eens eerder een onderzoek door het VROM ingesteld naar Heuts, vanwege diens dubbelrol als wethouder alsmede makelaar/assuradeur in de gemeente. In het onderzoek werden toen geen ongeoorloofde praktijken aangetroffen.

bron: http://www.foute-politici.nl/2014/09/fons-heuts-cda.html

CDA-senator Russell weg na veroordeling

 De CDA-senator had de tekening in 2002 in de Verenigde Staten voor 335.750 dollar op een veiling gekocht. Het betreft een kleine tekening van een molen in een Amsterdams landschap. Omdat de tekening een aantal zogeheten conditieproblemen heeft, zoals vouwen en watervlekken, zocht Russell contact met de hoofdconservator van het Rijksprentenkabinet in Amsterdam. Deze wilde zijn oordeel pas geven nadat hij de originele tekening had gezien. Russell wilde de tekening persoonlijk naar Amsterdam brengen

Den Haag, 28 april. CDA-senator Paul Russell treedt af wegens een veroordeling voor het ontduiken van belasting over een geïmporteerd kunstwerk. De senator had zich voorgenomen om dit vanmiddag bekend te maken, zo bevestigen CDA’ers vanochtend.

Russell, in het dagelijks leven advocaat in Amsterdam en kunstverzamelaar, werd in 2003 op Schiphol aangehouden omdat hij een tekening van Rembrandt invoerde zonder deze bij de douane aan te geven. Daarmee ontliep hij het betalen van een belasting van 17.000 euro. De douane was gewaarschuwd door Zwitserse collega’s. Russell heeft tot de Hoge Raad geprocedeerd tegen deze vordering. Volgens hem werd hij al door de Nederlandse douane aangehouden voordat hij op Schiphol ‘het groene kanaal’ betrad, voor passagiers die niets aan te geven hebben. Russell betoogde dat hij nooit de kans heeft gekregen de tekening aan te geven. De Hoge Raad stelde hem op 10 april in het ongelijk.

bron: http://vorige.nrc.nl/binnenland/article2226133.ece/CDA-senator_Russell_weg_na_veroordeling

Cees Sinke (CDA)

In 2010 werd Sinke geridderd in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn verdiensten als voorman van de plaatselijke reddingsmaatschappij, een rol die hij sinds 1996 had ingevuld.

Van 1995 tot 2004 was Cees Sinke namens het CDA burgemeester van de gemeente Goedereede. In 2004 ontstond er een klein schandaal toen bekend werd dat hij in 2000, zonder de gemeenteraad hiervan op de hoogte te stellen, een vermogensverklaring had ondertekend waarin de gemeente zich garant stelde voor een lening van 12,5 miljoen gulden aan de visafslag "United Fish Auctions" (UFA). Pikant detail hierin was dat Sinke op dat moment tevens voorzitter van de raad van commissarissen was van UFA. Toen de Rabobank in 2002 de gemeente wees op de afgegeven verklaring, verklaarde Sinke zich niet te kunnen herinneren ooit zijn handtekening te hebben gezet. Echter, nadat de Bredase rechter H. van Gameren zijn onderzoeksrapport had gepubliceerd, bleek dat Sinke niet éénmaal, maar tot tweemaal toe zijn handtekening onder een garantieverklaring had gezet. Naar aanleiding van dit rapport besloot Sinke af te treden.

bron: http://www.foute-politici.nl/2014/09/cees-sinke-cda.html

Loek Duyn (CDA)

Toen Duyn vervolgens later ook nog eens betrapt werd op het verboden parkeren van zijn auto op een invalidenplek was voor het CDA de maat vol en dwong het Duyn op te stappen. Dit gebeurde in april 1988.

Voormalig CDA-Tweede Kamerlid Loek Duyn raakte eind jaren '80 verschillende malen in opspraak, waarna hij uiteindelijk onder druk van de partijtop in 1988 besloot op te stappen. Duyn veroorzaakte als kersverse Kamerlid  in 1986 voor de eerste maal de nodige commotie toen hij tijdens zijn landelijke televisiedebuut voor de camera's van de NOS een kalf ter wereld hielp, gebruik makend van een zogenaamde "geboortekrik". Dit apparaat was toentertijd een verboden mechanisch hulpmiddel om de geboorte van kalveren te versnellen. Na de uitzending werd er door de politie een proces-verbaal opgemaakt. Duyn kwam in 1987 vervolgens wederom negatief in de publiciteit toen bleek dat hij met een alcohol-promillage van 1,71 (drie maal de toegestane alcoholhoeveelheid) achter het stuur was gekropen. In hoger beroep kreeg Duyn hiervoor een geldboete van 2000 gulden en een onvoorwaardelijke rijontzegging van drie maanden.

bron: http://www.foute-politici.nl/2014/05/loek-duyn-cda.html

Joop Post (CDA)

Nooit heeft hij uitleg gehad over zijn ontslag. Diverse pogingen in gesprek te komen met Schuller zijn volgens hem afgehouden. Post heeft er achttien jaar lang nooit over willen praten. Om de achterban van Hour of Power te sparen, zegt hij. "Ik wilde mensen die troost putten uit programma’s van Hour of Power hiermee niet confronteren. Ik wilde ze de illusie niet ontnemen.’’ Waarom nu dan wel? "Omdat u er naar vraagt”, is het simpele antwoord.

De uit Velsen afkomstige ondernemer Joop Post, oud-Statenlid en oud-Europarlementariër voor het CDA, stond in Nederland aan de wieg van Hour of Power.

Na zeven jaar eindigde zijn betrokkenheid in een drama waaraan hij nog dagelijks wordt herinnerd. Hij werd ontslagen en bleef zitten met een schuld van een miljoen euro.

Verleden

In de tijd dat Post nog Europarlementariër was, kwam hij in opspraak, omdat hij een zakenrelatie zou hebben met een Chinese zakenman die in verband werd gebracht met het dossier-Holleeder.

Daarvoor kwam Post al in opspraak vanwege een boete van 90 duizend euro die hij in 2001 moest betalen aan beurswaakhond STE, de voorloper van de Autoriteit Financiële Markten AFM. Post werd veroordeeld omdat hij zonder vergunning aandelen had uitgegeven voor een zakelijk project in Zuid-Spanje.

In 2007 gaf Post zijn zetel in het Europarlent op.

Hour of Power

De televisiekerk Hour of Power ligt op dit moment onder vuur. Volgens (oud)medewerkers en vrijwilligers is het een sektarische club waar het draait om geld, macht en persoonlijke belangen. Donaties zouden niet goed worden besteed. Dat meldt dagblad de Stentor.

"Mijn periode bij Hour of Power is gewist. Mijn rol wordt totaal doodgezwegen. Ik besta niet meer voor ze. Dat doet pijn. Ze vierden in maart het 15-jarig bestaan en de 800ste uitzending. Maar Hour of Power is toch echt tien jaar eerder - in mei 1989 - in Nederland begonnen met uitzenden.’’

Het hele leven van Post en zijn familie stond in het teken van Hour of Power. "Ik heb de beste jaren van mijn leven gegeven. Ik werkte zeven dagen per week, 16 uur per dag voor die club. Mijn salaris was bescheiden: 1.300 euro. De rest was vrijwilligerswerk.’’

Euro7

Post zet in die begintijd alles op alles om zoveel mogelijk huiskamers te bereiken en de kosten van de uitzendingen te drukken. Dat leidt in oktober 1994 tot de oprichting van Euro7, het eerste binnenlandse commerciële televisiestation van Nederland, dat de meeste mensen zich vooral nog herinneren door het programma Schilderen met Bob Ross.

Euro7 heeft het van meet af aan zwaar. Post gaat persoonlijk borg staan voor een lening van een miljoen euro bij een grote en schatrijke fan van Hour of Power. In dezelfde periode maakt evangelist Schuller, de grote baas van Hour of Power, duidelijk dat hij een meerderheidsbelang wil in Euro7 omdat hij wel gelooft in deze zender. De andere aandeelhouders willen dat eigenlijk niet, maar Post weet ze te overtuigen. "Ik zei dat het een betrouwbare vent was en dat we geld nodig hadden.’’

Maar dominee Schuller blijkt hele andere plannen te hebben. Het eind van het liedje is dat enkele maanden later Schuller de macht neemt bij Euro7, Post wordt ontslagen en hij en zijn vrouw blijven zitten met een schuld van een miljoen euro.

Geprezen

Tot de dag van vandaag begrijpt Post niet hoe het zover kon komen. "Jarenlang ben ik de hemel in geprezen voor mijn inzet voor de organisatie.’’ Zo mogelijk nog meer lof was er voor het feit dat Post in september 1993 met kordaat ingrijpen in Amsterdam het leven van dominee Schuller redde, nadat de Amerikaan meer dood dan levend werd aangetroffen op het balkon van zijn hotelkamer. Hij werd hiervoor geroemd tijdens kerkdiensten en als held omschreven in boeken van Schuller.

bron: http://www.ijmuidercourant.nl/regionaal/ijmond/article27040484.ece

Kees Oversier (CDA)

De rechter besloot alleen een geldboete te geven aangezien niet bewezen kon worden dat Oversier ook persoonlijk financieel gewin had genoten. Oversier heeft altijd alle beschuldigingen ontkend.

Kees Oversier werd in november 2006 veroordeeld tot het betalen van een geldboete wegens valsheid in geschrifte. Hij zou in zijn voormalige rol als burgemeester van de gemeente Binnenmaas een deal hebben gesloten met projectontwikkelaar Kroon. Dit bedrijf kon voor het relatief goedkope bedrag van 1 miljoen gulden een stuk grond van het voormalige lokale afvalinzamelingsbedrijf RAD opkopen. De kwestie kwam uiteindelijk in opspraak na de daadwerkelijke totstandkoming van de overeenkomst ten tijde van het vertrek van Oversier als burgemeester van Binnenmaas in begin 2005. Projectontwikkelaar Kroon verwees toen terug naar een "mondelinge overeenkomst" met Oversier uit 2000 waarin het bedrag van 1 miljoen gulden zou zijn genoemd. In de tussentijd waren de grondprijzen flink gestegen. Ook trad Oversier in dienst bij Kroon.

bron: http://www.foute-politici.nl/2014/03/kees-oversier-cda.html

CDA-burgemeester Vlissingen moet declaraties terugbetalen

Burgemeester René Roep van Vlissingen (CDA) moet voor 4.500 euro aan onterechte declaraties terugbetalen. Hij heeft te veel gedeclareerd voor dubbele woonlasten. Dat blijkt uit een geheime memo van de gemeentesecretaris aan de raadsleden van Vlissingen, meldt regionale krant PZC. Roep heeft volgens de krant inmiddels beloofd het bedrag terug te betalen. In juni werd al bekendgemaakt dat de declaratie- en onkostenveroedingen binnen de gemeente onderzocht moesten worden. Uit die cijfers bleek dat wethouder Jacques Damen (VVD) en burgemeester René Roep veel meer gedeclareerd hebben dan de andere, zuinige leden van het college van de Zeeuwse stad. Daarnaast zou bij gedeclareerde etentjes voor 'aanzienlijke bedragen aan wijn en sterke drank' zijn opgevoerd. Damen maakte in juni bekend om gezondheidsredenen op te stappen.Roep declareerde tussen 2010 en 2013 in totaal voor 9.615,33 euro. Damen bracht een bedrag van 21.787,68 in rekening tussen juni 2011 en 2013.

bron: http://www.elsevier.nl/Politiek/nieuws/2013/8/CDA-burgemeester-Vlissingen-moet-declaraties-terugbetalen-1326593W/

Wethouder Wageningen erkent lekken en stapt op

(Novum) - De Wageningse wethouder Frits Huijbers (CDA) heeft donderdag zijn vertrek aangekondigd omdat hij vertrouwelijke informatie aan anderen beschikbaar heeft gesteld. Huijbers zei donderdag tijdens een ingelaste vergadering van het gemeentebestuur dat hij de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van de gemeente niet verder in diskrediet wil brengen.

De gelekte informatie betreft een stedenbouwkundige verkenning van projectontwikkelaar Domburg Beheer voor het gebied rond de Wageningse Haven. De herontwikkelingsplannen waren in vertrouwen beschikbaar gesteld aan een wethouder, die de plannen ter kennisgeving aan Huijbers had doorgegeven.

Huijbers, die wethouder havengebied was, heeft erkend dat hij de plannen bij de directie van de agrarische coöperatie Rijnvallei heeft achtergelaten. Dit was fout, stelt Huijbers in een verklaring, hoewel volgens hem niemand hierdoor schade heeft opgelopen. Wel zegt hij grenzen te hebben overschreden door in een brief aan Domburg het achterlaten van de plannen te ontkennen. Ook vindt hij dat de gemeente en het bestuur schade hebben opgelopen door de kwestie.

Uit correspondentie met Domburg was gebleken dat Rijnvallei, dat mogelijk moet verplaatsen als de plannen worden uitgevoerd, ook beschikte over het stedenbouwkundig rapport. Het verspreiden van het rapport werd in eerste instantie ontkend, waarna een dagvaarding volgde voor een getuigenverhoor, waar Domburg om had gevraagd.

Het college van burgemeester en wethouders betreurt de gang van zaken zeer, maar waardeert het feit dat Huijbers zijn rol in deze kwestie heeft bekendgemaakt. Het college laat weten respect te hebben 'voor zijn beslissing om bestuurlijke integriteit te laten prevaleren boven persoonlijk belang'. "Huijbers is vijf jaar lang een zeer gewaardeerd collegelid geweest en het is uiterst spijtig dat die rol op deze wijze moet worden beeïndigd."

bron: http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/1410009/2007/05/10/Wethouder-Wageningen-erkent-lekken-en-stapt-op.dhtml

Declaratie-affaire Harry de Vries in Gemeente Lingewaard

Voor zijn benoeming als burgemeester van Lingewaard had Harry de Vries er al een carriere als CDA-politicus in provinciale staten van Gelderland op zitten. In 2000 trad hij aan als eerste man van de fractie van het CDA dat als partij deel uitmaakte van het dagelijks bestuur van de provincie.De Vries maakte een jaar later een roerige periode in Gelderse politiek van nabij mee: de provinciale fraudecrisis. Er was in de jaren ervoor gefraudeerd met provinciaal geld en doken er valse handtekeningen van de toen zittende Commissaris van de Koningin Jan Kamminga op.Dat leidde in oktober 2001 tot een roerig debat in provinciale staten. Dat eindigde uiteindelijk in het vallen van het college van CDA, VVD en PvdA. De initiatiefnemer tot die val was CDA-fractievoorzitter Harry de Vries. In 2006 kondigde hij zijn vertrek uit de provinciale politiek aan en bleek hij te zijn voorgedragen voor het burgemeesterschap van de gemeente Lingewaard. In maart 2007 ging zijn benoeming in Lingewaard in, wat betekende dat De Vries ook terugtrad als directeur van de Gelderse Sportfederatie.

bron: http://www.omroepgelderland.nl/web/dossiers-2/declaratieaffaire-lingewaard.htm