De waarheid is hard!

DENK

GroenLinks, PvdA, VVD, Kuzu/Ozturk stemmen TEGEN motie kindhuwelijken

 

Man man man. Soms moet je je schamen om Nederlander te zijn. En nee, dan hebben we het niet over de dramatische uitschakeling van Oranje voor het EK2016. Neen. We hebben het over ons parlement. De Tweede Kamer. Daar zitten dus partijen in die kindhuwelijken GOEDKEUREN.

Jawel. GroenLinks, VVD, PvdA, Kuzu/Ozturk; allemaal stemden ze tegen de motie van CDA-kamerlid Pieter Omzigt om kindhuwelijken te laten ontbinden. Zo’n kindhuwelijk, een 56-jarige salafistische baardman met een 13-jarig strak vagijntje? Geen enkel probleem voor Jesse Klaver, Stef Blok en Diederik Samson. En Joris Demmink zag dat het goed was. Doen we nog even de tekst van de motie, opdat daar geen misverstand over kan bestaan:

DE KAMER,

GEHOORD DE BERAADSLAGING,

OVERWEGENDE DAT KINDHUWELIJKEN ONACCEPTABEL ZIJN EN VOLSTREKT IN TEGENSPRAAK MET DE NEDERLANDSE RECHTSSTAAT;

VERZOEKT DE REGERING, TOT DE INWERKINGTREDING VAN HET DOOR DE EERSTE KAMER AANGENOMEN WETSVOORSTEL MAXIMAAL GEBRUIK TE MAKEN VAN DE MOGELIJKHEDEN OM GESLOTEN KINDHUWELIJKEN NIETIG TE VERKLAREN EN DE KAMER TE RAPPORTEREN OVER HET AANTAL GEVALLEN WAARIN DIT IS GELUKT,

EN GAAT OVER TOT DE ORDE VAN DE DAG

Niets aan toe te voegen, maar de vertaling van dit voorstel is: over een paar weken treedt de wet tegen kindhuwelijken in werking, maar kabinet, alsjeblieft doe er tot die tijd ook wat aan. Nietig verklaren, de huwelijken van die tienerbatsers. Maar nee, dankzij VVD, PvdA, GroenLinks en Kuzu/Ozturk (we kunnen he tniet vaak genoeg zeggen) is seks met kindbruidjes is geen enkel probleem in de Nederlandse AZC’s. Dat u het even weet. Voorzitter, dit Parlement is een nepParlement. Stelletje smeerlappen.

Bron: http://stopdebankiers.eu/groenlinks-pvda-vvd-kuzuozturk-stemmen-tegen-motie-kindhuwelijken/

 

PvdA-Kamerlid Kuzu legt zorgportefeuille neer

PvdA-Kamerlid Tunahan Kuzu legt een deel van zijn woordvoerderschap zorg neer. Kuzu had in een reclamespotje voor een Turkse zorgverzekeraar gefigureerd terwijl hij Kamerlid was. Voorlopig voert hij niet langer het woord over geestelijke gezondheidszorg. In het spotje prijst Kuzu de Turkse zorgverzekeraar, die bemiddelt bij het afsluiten van zorgverzekeringen. Daarmee wekt hij de schijn van belangenverstrengeling.

PvdA-Kamerlid Tunahan Kuzu legt een deel van zijn woordvoerderschap zorg neer. Kuzu had in een reclamespotje voor een Turkse zorgverzekeraar gefigureerd terwijl hij Kamerlid was.Voorlopig voert hij niet langer het woord over geestelijke gezondheidszorg.

In het spotje prijst Kuzu de Turkse zorgverzekeraar, die bemiddelt bij het afsluiten van zorgverzekeringen. Daarmee wekt hij de schijn van belangenverstrengeling.

Kuzu, nummer 27 op de PvdA-lijst, betreurt zijn actie, zo zei hij gisteravond tegen Pownews.

Kuzu zit sinds september in de Tweede Kamer. Hij blijft het woord voeren over zijn portefeuilles dak- en thuislozen, armoede en schuldhulpverlening.

Het spotje:
http://youtu.be/Q9xf_fjhP_A

Bron: http://www.nrc.nl/nieuws/2012/11/27/pvda-kamerlid-kuzu-legt-zorgportefeuille-neer

Maak een Gratis Website met JouwWeb